Család

Az oroszlánbõrbe bújt szamár és más mesék

Különös hatásúak és varázsúak az állatmesék. A gyerekek sokkal közelebb érzik magukhoz az állatok világát a saját világuknál. Áhitattal hallgatják a több ezer éves történeteteket.




Persze az ősi szerző történetei ezúttal nagyon is frissek, hiszen remek illusztrációkkal, a mesék rövid, érthető szövegével minden kisgyerek kedvenc történeteivé válnak.
Aesopus meséi mintegy két és fél évezred óta tartják bűvöletben közönségüket. A főként állatokat szerepeltető, de emberi tanulságokat megfogalmazó történetek az évszázadok során számtalan feldolgozást értek meg és közkinccsé váltak. Mindannyiunk jó ismerőse a farkast kiáltó fiú, az oroszlánbőrbe bújt szamár, a mezei és a városi egér vagy az egymást furfangosan megvendégelő róka és a gólya.
Az Officina Kiadó könyve az óvodásokat és a kisiskolásokat ismerteti meg közös kultúrkincsünk e néhány legszebb történetével, melyeket a magyar származású Val Biro kitunő rajzai illusztrálnak.






Az oroszlánbőrbe bújt szamár és más történetek
Mesék Aesopus nyomán – Officina Kiadó 2006.

• A könyvről még többet itt tudhatsz meg! » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top