nlc.hu
Család
Esély anyukáknak az újrakezdéshez

Esély anyukáknak az újrakezdéshez

Gyes után, kisgyerek mellett újra munkába állni, az anyukák számára óriási kihívás. A nõk hasonló korú férfitársaikkal szemben sokkal esélytelenebbek egy állás elnyerésére. Segítséget nyújthat egy, az EU által támogatott program.





A program az Esély bölcsödéje nevet viseli.

A Kopernikusz Innovációs Egyesület partnereivel, az Euro-Oktaéder Szakközépiskolával, a Békés megyei Nők Egyesületével valamint a Békés megyei Munkaügyi Központtal közösen elnyert egy EQUAL pályázatot, amelynek célja elősegíteni az esélyegyenlőséget a  gyermeket vállaló nők munkavállalási lehetőségeiben. 

• A program honlapja » 






Napjainkban a gyermeket vállaló nők helyzete nem egyszerű. Felmérések szerint
minden második nő állás nélkül marad, ha szülni megy. Gyakran találkoznak azzal a problémával, hogy gyermekük megszületése után nem sikerül visszailleszkedniük a munka világába.

A munkáltatók általában hátrányos megkülönböztetést alkalmaznak velük szemben és a munkaidő alatt gyermekük elhelyezése is nehézséget okoz számukra.
Különösen igaz ez egy hátrányos helyzetű régióban, ahol a bejelentett munkanélküliek aránya rendkívül magas az országos és az európai átlaghoz mérten is. A kisgyermekes anyák sok esetben el sem kezdenek munkát keresni vagy egy bizonyos idő után feladják.






Egy év után kiesnek a támogatott munkanélküliek köréből és tartós munkanélküliként sokkal nehezebb őket visszajuttatni a munka világába. Projektünk célja, hogy segítsük a kisgyermekes anyákat a munka világába való visszatérésben , felhasználva a partnerek nemzetközi tapasztalatait, olyan innovatív képzési program és tanácsadói szolgáltatások kifejlesztésével, mely hozzásegíti őket saját vállalkozás elindításához illetve a munkaerőpiacon történő elhelyezkedéshez.

A program keretében a résztvevők egy éven át alapvető gazdasági, informatikai, kommunikációs és nyelvi képzést kapnak, melynek célja olyan naprakész, gyakorlati ismeretek átadása, mely versenyképesebbé teszi őket a munkaerőpiacon illetve hozzásegíti őket egy saját vállalkozás elindításához. A képzési idő alatt a résztvevők képzési




támogatásban részesülnek. A tanulmányok mellett a kismamák a visszailleszkedését még különböző szolgáltatásokkal szeretnénk segíteni, mint mentálhigiéniai, vállalkozói és jogi tanácsadás. A képzés alatt gyermekmegőrzési lehetőséget biztosítunk valamint vállaljuk az anyák és gyermekek utaztatását.  

Folytatása következik….

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top