Család

Biotorta





Egyéves kortól 







Biotorta 
                
(Marada Renáta receptje)

Hozzávalók:

– 25 dkg biomazsola
– két közepes nagyságú alma
– 7 dkg bio finomliszt
– 7 dkg bio graham liszt
– egy teáskanál sütőpor
– késhegynyi fahéj
– két tojássárgája
– egy dl étolaj






További tortareceptek egyéveseknek:
• Kefíres sárgadinnyetorta »
• Serpenyős piskóta » 
Áztassuk a mazsolát forró vízbe, hogy egészen megpuhuljon, majd csöpögtessük le alaposan tésztaszűrőben és pépesítsük botmixerrel. Reszeljük le az almákat. Keverjük össze a finomlisztet és a Graham-lisztet egy teáskanál sütőporral vagy szódabikarbónával, valamint egy késhegynyi fahéjjal. Közben külön tálban keverjünk ki két tojás sárgáját a fokozatosan belecsurgatott étolajjal. A keveréket előbb a mazsolaturmixszal, majd a liszttel, végül a reszelt almával vegyítsük. Simítsuk kiolajazott, lisztezett 24 cm átmérőjű kerámia formába a masszát és süssük forró sütőben tűpróbáig, kb 30 percig. Miután kihűlt, tortalapát segítségével könnyen kiemelhető a kerámia formából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top