Egyéves kortól
Serpenyős piskóta
(Balányi Klári receptje)
Hozzávalók:
– három tojás
– három evőkanál porcukor
– három evőkanál liszt
– késhegynyi sütőpor
– három evőkanál szénsavas ásványvíz
– margarin
Töltelék:
– 25 dkg túró
– három alma
– fél citrom leve
– fél liter tej
– egy tasak vaniliás pudingpor
– az édesítéshez cukor vagy méz
A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk szét, a sárgájához két, a fehérjékhez egy evőkanál porcukrot adjunk! A sárgáját jól keverjük ki a cukorral, majd keverjük bele a sütőporral előzőleg összekevert lisztet és az ásványvizet is. A fehérjéket verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk össze a kettőt. Margarinnal kenjünk meg egy kb 22 centi átmérőjű, teflon bevonatú palacsintasütőt, öntsük bele a tészta felét és addig forgassuk , amíg egyenletesen elterül a massza. Alacsony hőmérsékleten (gáztűzhelynél a legalacsonyabb fokozaton) süssük három-öt percig. Tortalapáttal, vagy falapáttal óvatosan emeljük meg a szélét, majd alányúlva fordítsuk át. Ha két serpenyőnk van, nem kell megemelnünk, csak az egyikből a másikba átfordítanunk..
További tortareceptek egyéveseknek: Kefíres sárgadinnyetorta » Biotorta » |
Ugyanígy süssük meg a tészta másik felét is.
A tejből és a pudingporból főzzünk pudingot és hűtsük ki. Az almát durva reszelőn reszeljük le, facsarjuk rá a citrom levét. A túrót villával törjük össze, keverjük bele a pudingot, a reszelt almát és édesítsük! Az egyik piskóta lapot fektessük kerek tálra, kenjük meg a túrókrémmel, a másik lapot vágjuk cikkekre és rakosgassuk körbe a krémre! Hintsük meg porcukorral!