Család

Serpenyõs piskóta





Egyéves kortól



Serpenyős piskóta
    
(Balányi Klári receptje)

Hozzávalók:
– három tojás
– három evőkanál porcukor
– három evőkanál liszt
– késhegynyi sütőpor
– három evőkanál szénsavas ásványvíz
– margarin

Töltelék:
– 25 dkg túró
– három alma
– fél citrom leve
– fél liter tej
– egy tasak vaniliás pudingpor
– az édesítéshez cukor vagy méz

A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk szét, a sárgájához két, a fehérjékhez egy evőkanál porcukrot adjunk! A sárgáját jól keverjük ki a cukorral, majd keverjük bele a sütőporral előzőleg összekevert lisztet és az ásványvizet is. A fehérjéket verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk össze a kettőt. Margarinnal kenjünk meg egy kb 22 centi átmérőjű, teflon bevonatú palacsintasütőt, öntsük bele a tészta felét és addig forgassuk , amíg egyenletesen elterül a massza. Alacsony hőmérsékleten (gáztűzhelynél a legalacsonyabb fokozaton) süssük három-öt percig. Tortalapáttal, vagy falapáttal óvatosan emeljük meg a szélét, majd alányúlva fordítsuk át. Ha két serpenyőnk van, nem kell megemelnünk, csak az egyikből a másikba átfordítanunk..




További tortareceptek egyéveseknek:
• Kefíres sárgadinnyetorta »
• Biotorta » 


Ugyanígy süssük meg a tészta másik felét is.
A tejből és a pudingporból főzzünk pudingot és hűtsük ki. Az almát durva reszelőn reszeljük le, facsarjuk rá a citrom levét. A túrót villával törjük össze, keverjük bele a pudingot, a reszelt almát és édesítsük! Az egyik piskóta lapot fektessük kerek tálra, kenjük meg a túrókrémmel, a másik lapot vágjuk cikkekre és rakosgassuk körbe a krémre! Hintsük meg porcukorral!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top