nlc.hu
Család
Sztárok a Születés Hetéért

Sztárok a Születés Hetéért

Ötödik alkalommal rendezik meg a Születés Hete országos rendezvénysorozatot. Az elsõ májusi héten 57 településen több mint 900 eseményre kerül sor. Idén a rendezvény mellé állt Soma, Rúzsa Magdi és Novodomszky Éva is.

Ez évben is május első vasárnapján, 6-án, Anyák Napján országos nyitó nappal kezdődik a Születés Hete a budapesti Aranytíz Művelődési Központban.






A TAVAM – Társaság a Várandósság és Anyaság Megszenteléséért. – által szervezett Születés Hete programjai segítenek abban, hogy a várandósság ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen, hanem olyan értékes életszakasz, amely a leendő édesanyákat megerősíti nőiségükben, kisbabájukkal és a párjukkal való kapcsolatukat elmélyíti, s megadja a lehetőséget, hogy a szülést méltó módon, megrendítően szép kiteljesedésként élhessék át. A rendezvénysorozat célja, hogy a háborítatlan szülés hazai lehetőségei és az azokhoz kapcsolódó kutatási eredmények minél több, szülés előtt álló nőhöz, családhoz és egészségügyi dolgozóhoz eljuthassanak.

A május 6-i nyitórendezvényen ingyenes előadások, műhelyek és tájékoztatófilmek közül szemezgethet majd a közönség. Az Aranytízben jelen lesz Soma mama-gésa, aki a női élet teljességére hívja majd fel a figyelmet, míg Novodomszky Éva, kedvelt televíziós személyiség arról beszél, hogy első gyermeke születése milyen változásokat indított el benne. Szakmai oldalról idén Hoppál Bori test-tudat oktató és Kriston Andrea intimtorna-tréner lesznek a rendezvény arcai. „A kulturális és ismeretterjesztő programokon túl az országos megnyitó lehetőséget kínál a szakma és a különböző szakmai műhelyek képviselőinek találkozására is.” – nyilatkozta Haas György, a TAVAM elnöke.

A Születés Hete végleges programjáról a mozgalom weboldalán tájékozódhatnak majd az érdeklődők. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top