nlc.hu
Család
DUE Kommunikációs és Média Szaktábor

DUE Kommunikációs és Média Szaktábor

Minden szülõ szeretné, ha a gyermeke sikeres lenne. Ehhez ma elengedhetetlen, hogy jól tudjon kommunikálni, „el tudja adni magát”. A mai diákoknak már kitûnõ kommunikációs képességekkel kellene rendelkezniük, hogy a megszerzett elméleti tudásukat meggyõzõen tudják elõadni az iskolában, az egyetemen vagy késõbb, a munkahelyén.





Az ehhez szükséges képességek megszerzésére sajnos az iskolai keret nem elegendő. A DUE Kommunikációs és Média Szaktáborában az ehhez szükséges készségeket magas szintre fejlesztjük.
 
A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) 2007-ben ismét megszervezi Kommunikációs és Média Szaktáborát 12-25 éves diákok részére. Az egyesület, mely több mint negyedszázada rendez táborokat és képzéseket, óriási tapasztalattal rendelkezik mind a táboroztatás, mind a készségfejlesztés, mind a diákok elméleti és gyakorlati oktatása terén.
 
Információk:

Ma már senki számára nem kétséges, hogy egy mai fiatal nem tud olyan pályát választani, nincs olyan felsőoktatási intézmény, alig van olyan munkahely, ahol ne lenne szükség a kitűnő kommunikációs készségekre. Napjainkban már az iskolától kezdve alapkövetelmény, hogy a diák összeszedetten, átgondoltan feleljen, vizsgázzon, írjon házi dolgozatot vagy esszét.
A kommunikációs készségfejlesztésen túl gondolunk azokra a középiskolásokra is, akiknek eltökélt szándékuk, hogy kommunikáció szakon tanuljanak tovább. Ők a tábor ideje alatt a média minden szegmensébe betekinthetnek, és egyrészt a gyakorlatban tesztelhetik, hogy valóban ezzel szeretnének-e foglalkozni, másrészt a továbbtanuláshoz szükséges pótolhatatlan tudásra tesznek szert. Rajtuk kívül a táborban elsajátítható elméleti és gyakorlati ismeretek általában a bölcsészkarok hallgatóinak is segítséget nyújtanak.

Mindezeket biztosítja a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos egyesületének évtizedes szakmai tapasztalatai alapján fejlesztett nyári Kommunikációs és Média szaktábora.


Elsajátítható ismeretek:

– számítógépes programok, felhasználói ismeretek (szövegszerkesztő, kiadványszerkesztő, grafikai, hang-, mozgóképvágó és adáslebonyolító, webszerkesztő, prezentációkészítő programok)
– prezentációk készítése, gyakorlata
– a minőségi sajtó középpontba helyezése
– betekintés a média világának működésébe
– a hírek készítése és értelmezése
– riportkészítés, cikkírás
– újságszerkesztés, grafikai tervezés
– digitális fotózás, képszerkesztés
– televíziós műsorkészítés, vágás
– rádióműsor-készítés
– online újságírás, szerkesztés
 
A képzés

A táborban 6-8 fős, kis csoportokban folyik a munka. Minden csoportnak két csoportvezetője van, egy „szakmai” és egy „közösségi”. Előbbi a képzésért felel, utóbbi a szabadidős tevékenységekért, gyakorlásért.
A táborban újságokat, rádió- és tévéműsorokat, online újságot, weblapot készítenek a résztvevők. Munkáikat 3 naponta prezentáció keretében mutatják be egymásnak a táborlakók, amit szakemberek által vezetett közös értékelés követ. Gondoskodunk róla, hogy a saját produkcióját mindenki hazavihesse. A képzésről a DUE oklevelet ad a résztvevőknek.


Ön is beletekinthet gyermeke munkájába: honlapunkra a táborlakók folyamatosan feltöltik munkáikat és az elkészült fotókat, így ezeket Ön is bármikor megnézheti, elolvashatja, meghallgathatja.
 
Szakmai háttér

A pedagógusok mellett szakembergárdánk, akik a tábor ideje alatt a gyerekekkel foglalkoznak, mind a médiában dolgozó szakemberek. A táborainkból „kinőtt” diákok közül nagyon sokan dolgoznak ma a média és a kommunikáció különböző területein, és járnak vissza táborainkba oktatni.
 
Szabadidős tevékenység

Mivel a tábort a nyári szünet idején rendezzük, a kommunikációs képzés mellett biztosítjuk a résztvevő gyermekek kikapcsolódását is: a tábor helyszínén a résztvevők naponta több órát tölthetnek szabad levegőn sportolással, játékkal. Ezen felül minden nap szervezünk közös esti programként vetélkedőket, és a tábor része egy egész napos kirándulás is. Mindez kellemes környezetben, a Balaton partján.
 
Szállás, ellátás

A fenti célok megvalósítását minden szempontból biztosítani tudja, a szükséges képzési feltételekkel együtt, együtt a Vándor Utazási Iroda balatonfenyvesi ifjúsági üdülője. A tábor kétszáz méterre fekszik a Balatontól. Nagy parkja van játszótérrel, az udvaron sütők és tűzrakóhely, kosárlabda-, röplabda-, kispályás focipálya, tollaslabda, ping-pong asztal teszi lehetővé a szabadidő változatos eltöltését.
A konyha napi háromszori étkezést nyújt. Emellett a tábor közvetlen közelében büfé is üzemel, valamint 5 perces sétára egy ABC is található.
 
Időpont: 2007. július 5-15.
 
Részvételi díj, kedvezmények

Családi kedvezmény: testvérek esetén 10%
Iskolai kedvezmény: egy iskolából való csoportos jelentkezés esetén 5% (min. 3 fő esetén)
 
A kedvezmények összevonhatóak, de együttes értékük nem haladhatja meg a 15.000 forintot.
 
Teljes részvételi díj: 53.900 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top