Család

Indul a táncláz!

Nemrég Londonban jártunk, egy zenés vígjáték, a High School Musical 2 címû film európai – mozivetítéssel és fogadással, színes programokkal egybekötött – VIP premierjén. A sorozat, amely tavaly Amerikában a kábelcsatornákon a legnézettebb adás volt, és óriási tánclázat indított el.

Táncláz itthon is lesz – a Jetix tévécsatorna ugyanis ezzel a címmel indít a filmhez kapcsolódó tehetségkutató versenyt.












Egy új Disney-film tartja lázban az amerikai tiniket, és úgy tűnik, hogy a musicalbetétekkel tűzdelt romantikus film hamarosan Európában is nagy sikereket arat majd. Nemrég ugyanis Londonban – egyelőre csak a sajtó számára – mutatták be a High School Musical 2 című Disney-sorozatból készült egész estés játékfilmet, amelyet a kritikusok már most a Grease folytatásaként emlegetnek.

Valljuk be, a Pomádé megismételhetetlen, mégis annyi biztos, hogy ennek a filmnek is legalább olyan fülbemászók a betétdalai, mint amiket John Travolta és Olivia Newton-John énekeltek annak idején. A CD például, amely a film dalaiból készült, tavaly a legtöbb példányban kelt el az Egyesült Államokban, és hatására egyre több fiatal iratkozott be tánciskolába.








Hollywoodi felhajtással

Nem csoda, hogy a film 2. részének európai premierjére a főszereplők aláírásáért sikoltozó tinik gyűrűjén átverekedve lehetett csak bejutni. Bár a szereplők fiatal kamaszok, a hollywoodi sztárok rutinjával szálltak ki a limuzinból és pózoltak a fotósok előtt. A vetítés utáni hatalmas partin pedig a szervezők felépítették a film egyik fő helyszínét, egy golfklubot – medencével, mini golfpályával, kosárpályával, és persze egy óriási színpaddal, karaoke-val, koktélokkal. Itt mindenki annak a szereplőnek a bőrébe bújhatott néhány órára, amelyik a legjobban tetszett neki.






Itthon a High School Musical első és második részét a Jetix tévécsatorna mutatja be (szeptember 22-én és október 6-án). A gyermekcsatorna ráadásul Táncláz címmel egy olyan táncversenyt is meghirdetett, amelyre 10-14 éves fiatalok jelentkezését várják. A tehetségkutató verseny elődöntői vidéken és Budapesten lesznek – minden helyszínről három fiú és három lány kerül a középdöntőbe.

A válogatás során a Zoltán Erika Tánciskola koreográfusai fogják betanítani a fiatalokat, akik közül a döntőben legjobban teljesítők szerepelhetnek majd a High School Musical magyar videoklipjében, valamint magazinokban, újságcikkekben.






A táncversenyre az alábbi helyszíneken és időpontokban lehet jelentkezni:

Szeptember 13. 15 órától, Győr, Bartók Béla Megyei Művelődési Központ
Szeptember 14. 15 órától Zalaegerszeg, Ady Endre Művészeti Általános Iskola
Szeptember 17. 15 órától, Szeged, Bartók Béla Művelődési Központ
Szeptember 18. 15 órától, Debrecen, Újkert Közösségi Ház
Szeptember 19. 15 órától Budapest, Ferencvárosi Művelődési Központ
Szeptember 20. 15 órától, Budapest, Ferencvárosi Művelődési Központ  

• További információk »

  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top