nlc.hu
Család
Gyerekek a konyhában: halrudacskák

Gyerekek a konyhában: halrudacskák





Hozzávalók 6 személyre:



  • 80 dkg filézett tengeri hal
  • citromlé
  • olaj
  • 2 tojás só,
  • 5 dkg liszt
  • 1 dkg szezámmag
  • 5 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:


A halat felengedjük, majd megszárítgatjuk, és 7-8 cm-es hasábokra vágjuk. A gyerekek a halat megkenhetik kevés citromlével és olajjal, ezután néhány percre tegyék a hűtőbe. (Lefedve!) Közben előkészítjük a panírt: egy tálban a felvert tojásokat 1 csipet sóval és külön-külön tányéron a lisztet meg a szezámmaggal elkevert morzsát. A gyerekek a halat bepanírozzák, majd, amíg ők rendet raknak, oldalanként 4 perc alatt kisütjük a rudacskákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top