Hozzávalók:
- 2 dl tejszín,
- 19 dkg cukor,
- 4 dkg vaj,
- 30 dkg főzőcsokoládé,
- 18 dkg tejcsokoládé,
- 25 dkg keserű kakaópor,
- csipetnyi só,
- porcukor.
Elkészítés:
A tejszínt forráspontig melegítjük, és levesszük a tűzről. Teflon edényben aranysárgára karamellizáljuk a cukrot, majd simára keverjük a vajjal. A meleg tejszínnel felöntjük, és az egészet felforraljuk. A kétfajta csokit apróra tördeljük, és a tejszínes karamellbe olvasztjuk. Alacsony szélű tepsi alját alufóliával kibéleljük, és belesimítjuk a masszát, majd 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután deszkára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, háromcentis kockákra vágjuk, folpackkal lefedjük, és újra hűtőbe rakjuk. A teljesen hideg kockákból golyókat formálunk úgy, hogy sűrűn porcukrozzuk a tenyerünket. A kész golyócskákat kakaóporba forgatjuk, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp
Ha a karamellbe mogyorót vagy mandulát teszünk, és úgy öntjük a tepsibe, akkor később elég a lapot csupán kockákra illetve kis hasábokra vágni, nem szükséges golyókat formázni belőle.