Hozzávalók 4-6 személyre:
- 30 dkg főzőcsokoládé,
- 15 dkg vaj,
- 2 tojássárgája,
- 10 dkg porcukor,
- kakaópor,
- apróra vágott mandula vagy pisztácia.
Elkészítés:
Mély lábasban vizet forralunk. A csokoládét apró darabokra tördeljük, kislábosba tesszük, melyet a forró vízbe teszünk. A csokit folyamatosan kevergetve felolvasztjuk, ha szükséges, tehetünk bele 1 ek. vizet. Ezután a lábost lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a felkockázott vajat, a tojássárgáját és a porcukrot, majd a masszát 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Amikor jól lehűlt, golyókat formálunk belőle, és kakaóporban, apróra vágott mandulában vagy pisztáciában megforgatjuk. Újra hűtőbe tesszük, és csak a tálalás előtt 20 perccel vesszük ki.