Hozzávalók:
– 1kg liszt
– 1 tasak szárított élesztő
– 15 dkg cukor
– ½ liter tej
– 2 tojás
– 200 gramm vaj
Kenéshez:
– 1 sárgája kis tejjel vagy tejszínnel és pici cukorral
A hozzávalókat összekeverjük és a tésztát dagasztókarral addig dagasztjuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz (kb 10 perc).
Kelesztőtálban, vagy konyharuhával lefedve langyos helyen egy órát kelesztjük.
Utána átgyúrjuk, három, vagy hat felé osztjuk, és egy nagy, vagy két kisebb koszorút fonunk belőle. Mielőtt betszzük a 180 fokra melegített sütőbe, konyharuhával letakarva fél órát állni hagyjuk. Megkenjük a tetejét, majd körülbelül negyven percig sütjük. Vége felé alufóliával lefedem, hogy a teteje ne süljön tovább, ha már szép a színe.
Aranyesővel vagy ibolyával szórva tálalom.