Család

Az egészséges bababőr mindennapi ápolása a boldog babamosolyért

A Gabi termékcsalád fejlesztői már 1969 óta tudják, hogy mi kell a babának. A baba bőre nemcsak védelmet nyújt, hanem fontos érzékszerv, amely a kicsi közérzetét befolyásolja. A csecsemő amúgy is érzékeny bőre, folyamatosan fizikai és kémiai ingereknek van kitéve. A helyes ápolás fokozza jó közérzetüket és biztosítja, hogy a baba bőre folyamatosan egészséges legyen.

A fürdetés legyen minden nap selymes kényeztetés

A legfontosabb teendő a bőr alapos megtisztítása a káros, irritáló és a pórusokat eltömő szennyeződésektől. Erre speciális, a baba korának megfelelő babaápoló készítmények a legalkalmasabbak. A melegvíz és a szappan a szennyeződéssel együtt a bőrt védő természetes zsírokat is eltávolítja.

A védőréteg a felnőtteknél és nagyobb gyermekeknél aránylag rövid idő alatt újraképződik, viszont a csecsemő bőre kevesebb faggyút termel, így kiszáradhat és érdessé válhat a fürdetés után. Ezért különösen fontos, hogy számukra előállított, olyan pH semleges és szappanmentes fürdetőket használjunk, mint például a Gabi fürdetők.

Ügyeljünk a részletekre

Fürdetés után jótékony hatású, ha a baba bőrét bekenjük testápolóval. A testápoló zsíranyagai megújítják a bőr védőrétegét. A Gabi krémes testápoló vitaminokkal kényezteti a bőrt.

Különös törődést igényel az arc és a pelenkával fedett bőrfelület tisztán tartása. Az arc ápolására a túlságosan zsíros védőkrémek vagy olaj helyett használjunk könnyen beszívódó, bőrápolókrémet, mint például a Gabi lanolinos krém, vagy a Gabi arc- és testápolókrém.

Az egész test olajozása a legtöbb csecsemőnél szükségtelen. Csak az egymásra fekvő, irritációnak kitett bőrfelszínt – a hajlatokat, a fül mögötti területet, illetve a nemi tájékot – olajozzuk be. Nagy melegben az izzadásra hajlamos bőrfelületeket babahintőporral lehet vékonyan beszórni. A fenékre ne használjunk hintőport, mert az önmagában nem ad elég védelmet. A hintőport csak teljesen száraz bőrre hintsük, különben megcsomósodik és többet árt, mint használ.


A pelenka alatt a bőr nap mint nap irritációnak van kitéve és szennyeződik. Éppen ezért fontos, hogy gyakran váltsuk a pelenkát és használjunk popsikrémet. Ez megakadályozza, hogy a bőr kipirosodjon, felázzon, és ezáltal felülfertőződjön.

A zsíros, víztaszító popsikenőcsök megvédik a bőrt a vizelet és széklet irritáló hatásától. A bőrregeneráló hatású Gabi Popsivédőkrém 15% cinkoxidot, vitaminokat és kamillakivonatot is tartalmaz. A krém színezék- és illatmentes.

A fejbőr és a haj is gondoskodást igényel, jó minőségű babasamponnal akár nap mint nap megmoshatjuk. A Gabi Szappanmentes sampon nemcsak gyengéden és alaposan tisztít, de ápolja is a fejbőrt.

A Gabi márka több évtizedes magyarországi múlttal, valamint komoly nemzetközi szakértői háttérrel rendelkezik a babaápolás területén. A Gabi termékeket kifejezetten csecsemők számára fejlesztik, minőségük garantált, ezért használatuk minden korosztály számára ajánlott. Valamennyi Gabi terméket a Heim Pál Gyermekkórház szakemberei tesztelték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top