Család

A fejlődés apró építőkövei (X)

Az egészséges életmód egyik fontos eleme a megfelelő táplálkozás, amiről manapság rengeteget hallunk, olvashatunk. Csakhogy ezek az információk leggyakrabban nekünk, felnőtteknek szólnak. Pedig a hozzátáplálás időszakában, már csecsemőkorban megalapozható a helyes táplálkozás!

Mik a legfontosabb építőkövei a táplálkozásnak?

Miért fontos?

Fehérje

A sejtek, szövetek felépítéséhez, a megfelelő testi és szellemi gyarapodáshoz szükséges.

Zsír

A zsírok energiát adnak a növekedéshez, hozzájárulnak a sejtfalak felépítéséhez és megfelelő működéséhez, serkentik az agyi fejlődést.

Vas

Szükséges a vérképzéshez, a vashiány megelőzéséhez, valamint az oxigén szállításához.

Kalcium és foszfor

Fontos a csontok és fogak épsége érdekében.

A-, D-, K-, E-vitamin

A növekedéshez és a csontképzés serkentéséhez szükséges.

C-vitamin

Hozzájárul a sejtek működéséhez, védelméhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

És hol találhatók meg egy baba számára?

A zöldségek-gyümölcsök csoportját kezdetben folyékony, majd pépes formában adjuk. Vitaminokban, ásványi anyagokban, ízanyagokban és vízben gazdag, fogyasztásuk a cseperedő baba szervezetét nem terheli.

A növényi eredetű táplálékok után a következő lépést a teljes értékű fehérjék bevezetése jelenti. Az állati eredetű fehérjék, a növényivel szemben (zöldség-gyümölcs, gabona) ugyanis tartalmazzák azokat az esszenciális, vagyis a szervezet számára nélkülözhetetlen aminósavakat, amiknek előállítására képtelen a szervezet, azonban működéséhez elengedhetetlenek.

A gabonafélék táplálkozás-élettanilag a legfontosabb táplálékai az emberiségnek, szinte minden olyan anyagot tartalmaznak, amelyre szüksége van a szervezetnek. A bennük található keményítő jól hasznosítható energiaforrás, rostanyagai bélműködést segítő hatásúak.

A zsiradékok, ami magába foglalja a növényi és állati eredetű formákat is, szintén fontos kiegészítői a babaételeknek. Ezek az anyagok magas energiatartalmuk és egyedi zsírsav összetételük mellett fontos vitamintartalmuk miatt javasoltak fogyasztásra csecsemőkorban is.

A fenti építőkövek egyik legfontosabb forrása: az anyatej,vagy korszerű babatejek, amelyek a felsorolt tápanyagokat a babák számára optimális arányban, könnyen emészthető formában tartalmazzák.

A BEBA AKTÍV babatejek a hozzátáplálás kezdetétől egészen a felnőtt étrendre történő áttérésig AKTÍV-an támogatják a baba fejlődését. Ezt egyedülálló hármas összetevőiknek köszönhetik, amelyek egymás hatását kiegészítve AKTÍV segítséget nyújtanak a babák számára:

  • Egészséges gyarapodás biztosítása OPTI-PRO fehérjékkel.
  • Jó emésztés és egészséges bélflóra kialakításának támogatása BIFIDUSSZAL.
  • Az immun- és az idegrendszer fejlődését segítik az LC-PUFA speciális zsírsavak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top