Család

Éjszakákon át tartó gyereksírás, orrfolyás, szipogás. (X)

Ugye mindannyiunk számára ismerős tünetek? Felnőttként mindent megteszünk azért, hogy elkerüljük az orrdugulást, a náthát és vele együtt az influenzás időszak kellemetlen tüneteit.

De mi a helyzet a gyerekekkel?

Gyermekek esetén az orr tisztán tartása különösen fontos, mert megakadályozza a gyermekkorban gyakrabban előforduló (pl. középfülgyulladás) kialakulását. A csecsemők még nehezebben viselik ezt az időszakot, hiszen ők nem tudják kifújni az orrukat. Ez idő tájt nagy nehézséget jelent a picik számára még a cumizás is, ami gyakran éppen emiatt étvágytalansághoz vezethet.

A visszamaradt váladék ezen kívül egy sor kellemetlen tünetet okozhat, gondoljunk csak az orrdugulásra, a légcsőbe került váladékra, az arcüreggyulladásra, középfülgyulladásra. Ha a kisgyerekek szájon át kénytelenek venni a levegőt, könnyebben kerül vírus a szervezetükbe, így nagyobb kockázattal alakulhat ki megbetegedés.

Milyen terméket válasszak?

Az orr tisztítására eddig jobbára kémiai hatóanyagú orrcseppek és orrspray-k álltak rendelkezésre, orröblítővel nem nagyon találkozhattunk. Holott a természetes alapanyagú oldattal történő orröblítés meglepően egyszerű és kíméletes valamint hosszantartó megoldást kínál az orrdugulás megszüntetésére, az orr védőfunkcióinak helyreállítására és az orrnyálkahártya nedvesen tartására.

Amennyiben fontos számodra, hogy szeretteidet megkíméld a vegy- és a tartósítószerektől, akkor természetes alapanyagú, hajtógázoktól mentes orröblítőt válassz. A Physiomer orröblítőnek a tengervíz adja alapanyagát, így antibakteriális hatásának köszönhetően a rendszeres orröblítés megelőzi a náthát, valamint védelmet nyújt a pollenszezon idején is. Betegség esetén megszünteti az orrdugulást, helyreállítja az orr védőrendszerét és nedvesen tartja a nyálkahártyát. Tengerparti nyaralások alkalmával megfigyelheted, hogy a gyerekek légzőszervi panaszai a sós víz jótékony hatása miatt javulhatnak, eltűnhetnek. Ugyanez a hatás figyelhető meg a Physiomer rendszeres használatával is. A Physiomert használó gyerekeknél ezen túlmenően megfigyelték azt is, hogy hamarabb túlestek a betegségeken és kevesebbet hiányoztak az iskolából is.

Mi a különbség az orrcseppentés és az orröblítés között?

Az orrtisztítás higiénés gyakorlatként évezredes múltra tekint vissza az ősi Indiában és a jóga-technikában is. A Physiomer orröblítés során nagy mennyiségű, ásványi anyagokat tartalmazó, 100% tengervizet használunk. Az orröblítés szabaddá teszi az orrjáratokat és tisztává a nyálkahártyát. Amennyiben szükséges, orröblítés után akár használhatunk kémiai hatóanyagú orrcseppet is. A Physiomer rendszeres használata segít az orrnyálkahártya tisztántartásában és szabaddá teszi az orrjáratokat. Természetes alapanyaga miatt hosszú távon is alkalmazható, sőt olyan csecsemőknek is ajánlott, akiknek gyógyszerérzékenysége van.

Gyermekek számára nem körülményes a Physiomer orröblítő használata?

A Physiomer külön orröblítőt fejlesztett ki a csecsemők számára, amely már két hetes kortól is alkalmazható és külön termék áll a 3-6 év közötti gyermekek rendelkezésére.

Az orröblítő nagyszerűen használható orrleszívás előtt is, mert fellazítja a felgyülemlett váladékot, ennek köszönhetően kevésbé lesz kellemetlen az orrszívás, és a tisztítás is rövidebb időbe telik majd.

A Physiomer orröblítő használata egyszerű – kisbabád fejét oldalra fordítod, a fúvókát az orrjáratba helyezed és 1-2 mp-ig nyomva tartod. Egy pár pillanat múlva a bespriccelt tengervíz az orrlyukon távozik. Ezt a mozdulatot a másik orrlyukban is ismételd meg, majd töröld meg a kicsi orrát. Szükség szerint, naponta többször is megismételhető. Meglátod, hogy még a nyűgös, beteg gyermek közérzete is javulhat.

Ha gyermeked betegségtől, allergiától szenved, vagy épp a fertőzés elkerülése a cél, az orrhigiénia fenntartásához kiváló segítség a Physiomer orröblítő!

 

Recept nélkül kapható, egészségpénztárban elszámolható gyógyszer.

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top