Család

Tisztasági zacskók a játszótereken

Egy szimpatikus kezdeményezés a kisgyerekek bőrének védelmében!
Kamu, vagy nem kamu?

A jó idő beköszöntével itthon is egyre több kismama választja gyermekének az Ázsiában évszázadok alatt bevált módszert, amely szerint hasított ülepű nadrágot használva hagyja szabadon lélegezni a babája bőrét. Így viszont a „babapiszok” értelemszerűen a fűbe vagy a homokozóba kerül, ahonnan minél hamarabb el kell távolítani.

Tisztasági zacskók a játszótereken

„Egy hete, az első nyáriasan meleg hétvégén jelezték munkatársaink, hogy a jelenség aggasztó méreteket öltött. Egy-egy játszótér és park környékén már komoly igény merült fel a probléma megoldására. Úgy döntöttünk, hogy egyelőre kísérleti jelleggel, Budapesten, a kerületekkel együttműködésben a kutyatartók után a kismamáknak is a segítségére leszünk a számukra kihelyezett, ingyen elvihető zacskókkal. Azt reméljük, hogy ezzel az intézkedéssel könnyebben fenntarthatjuk a játszóterek tisztaságát” – mondta el Horváth Ferenc, a Köztisztasági Vállalat Zrt. szóvivője.

A vidám színűre festett, zacskótartóval felszerelt szemeteseket május elejétől folyamatosan helyezik ki a kedvelt „babasétáltató” területekre.

Kamu, vagy nem kamu?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top