nlc.hu
Család
Mit tegyek? A kislányom szexeset akar játszani! – Dr. Ranschburg válaszol

Mit tegyek? A kislányom szexeset akar játszani! – Dr. Ranschburg válaszol

Még csak öt és fél éves a kislányom, és egy pizsamaparti alkalmával szexeset akart játszani. Bár nem tabu otthon a meztelenség, mégis meglepett a dolog.

Tisztelt Doktor Úr!

Bár úgy látom, most inkább a nagyobb korosztály problémáira válaszol, mégis megkeresem Önt, mivel a keresőszavak alapján nem találtam hasonló témakört, és most nagyon tanácstalan vagyok.

Öt és fél éves kislányomnál itt volt a barátnője, akivel bementek a szobába, és pizsamapartit játszottak. Kicsit később a másik kislány mondta, hogy nem akar szexeset játszani, amit az én kislányom szeretett volna. A lányom nem hajlandó elmondani, hogy ez mit jelent, nagyon sírt, és mérges lett a barátnőjére, hogy „elárulta” őt. Elmondta a kislány, hogy az én lányom olyanokat szokott mondani, hogy ha lesz férje, megcsókolja a kukiját.
Ez engem hideg zuhanyként ért, hiszen itthon ilyesmit nem láthat, és nem is hallhat. Elképzelni sem tudom, hogy honnan szedhet ilyet, és hogy hogyan kezeljem ezt a helyzetet.
Itthon egyébként nem igazán van tabudolog, nem vagyunk szégyenlősek, a meztelenség teljesen természetes, de nem is visszük túlzásba. Két fiútesója van, egy tizenkét éves és egy három és fél éves.

Mit tegyek? A kislányom szexeset akar játszani! - Dr. Ranschburg válaszol

Kérem, ha tud időt szakítani, akkor válaszoljon, hogy mit tegyek, hogyan kezeljem ezt a dolgot. Annyit mondtam neki, hogy ez nem játék, ilyet a felnőttek szoktak csinálni, többé ne játsszon ilyet.

Köszönöm előre is a válaszát!

Kedves Levélíró!

Mit tegyek? A kislányom szexeset akar játszani! - Dr. Ranschburg válaszolAmennyiben határozottan, egy mondatban – minden indulat és kétségbeesés nélkül – elmondta véleményét a kislányának, úgy vélem: helyesen cselekedett. Az óvodáskor vége felé egy-egy ilyen játéknak nincs semmiféle komoly jelentősége. Az öt–hat évesek szívesen modellálják a felnőtteket, és manapság – a televíziótól kezdve a kortársakig – igazán van alkalmuk látni ilyesmit, vagy hallani hasonló viselkedésformákról. A szülő kétségbeesése, túlzott aggodalmaskodása viszont növelheti a gyerek kíváncsiságát, így azt gondolom: az egyszeri, határozott véleménynyilvánítás elegendő. Persze óvatos tapintattal figyelje a gyereket, de nem hiszem, hogy a probléma ismét elő fog kerülni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top