Család

Önkéntes segítőket várnak aláírásgyűjtéshez

Az aláírásgyűjtés célja, hogy önálló, büntetőjogi törvény szülessen a családon belüli erőszakról.

Önkéntes segítőket várnak aláírásgyűjtéshezAz elmúlt héten volt olyan nap, amikor egy budapesti aluljáróban 1200-an írták alá azt az ívet, amelyen a családon belüli erőszak elleni erőteljesebb fellépést szorgalmazó állampolgári kezdeményezéshez lehet csatlakozni. Az aláírásgyűjtés célja, hogy önálló, büntetőjogi törvény szülessen a családon belüli erőszakról.

Ötvenezer aláírást kell összegyűjteni augusztus 5-ig ahhoz, hogy a parlament napirendre tűzze a témát. A kezdeményezést nagyon sokan támogatják, de ahhoz, hogy mindenkihez eljussanak a gyűjtőívek, szükség lenne önkéntesekre, akik a budapesti aluljárókban gyűjtik az aláírásokat a következő tizenegy napon.

Aki ilyen módon is segítene a családon belüli erőszak áldozatainak, személyesen az Örs Vezér téri aluljáróban csatlakozhat, vagy megtalálja a kezdeményezés elindítóját, Halász Pálmát a honlapon ( www.alairas.atw.hu ) való üzenés lehetőségével.

A szervezők kérik, hogy a már aláírt íveket is kezdjék el visszajuttatni hozzájuk a Balázsné Halász Pálma 1583 Budapest, Pf.: 76. címre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top