Család

A rendrakás is jó buli

A gyerekek általában nem szeretnek elpakolni, bezzeg szétpakolni! Tanítsd játékosan, észre sem veszi majd, hogy rendet csinál! De az sem baj, ha néha ottmarad...

Válogatni jó!

Készíts néhány egyforma méretű cipősdobozból tárolóhelyet az apró holmiknak. Különböző színű öntapadó tapétával vond be őket, vagy ragassz az oldalukra rajzos ábrát, hogy a gyerkőc is tudja, melyikbe mi kerül: kisautók, gumiállatok, gombfoci, babakonyha és ruha. A nap végén vegyétek elő a dobozokat, és csoportosítva dobáljatok be mindent a maga dobozába.

Talicskázni is jó!

Talicskával, dömperrel, bevásárlókocsival járjátok körbe a lakást, ha nagyon sok szertehagyott holmit kell összeszedegetnetek, vagy egyszerűen kösd rá a fürdőköpeny övét egy nagyobb dobozra, és húzzátok magatokkal. Dobáljátok bele a gyerekszobába való dolgokat. Ki talál többet? Miután összegyűjtöttétek, felváltva rakosgassátok őket a helyükre. Tudja a kicsi, hogy minek hol a helye? Tréfáld meg: mit szól, ha a maciját a könyvespolcára teszed?

A rendrakás is jó buli

Ott hagyni a legjobb!

Nem kell mindig mindent eltenni! Leginkább melletted szeret játszani, ezért alakíts ki neki kis játszóhelyet a nappaliban és a konyhában is. Itt játszhat az odavaló játékokkal, a főzősarokban a babaedényekkel, a nappaliban egy leterített takaró, baba- vagy olvasósarok lehet az ő területe. Legózáshoz legjobb egy félreeső szöglet, ahol nem kerülnek veszélybe a félig kész alkotások, a napokig, hetekig formálódó fantáziaművek. Közvetlenül a játék befejezése után tegyétek el azonban a társasjátékokat, kártyákat, eredeti dobozukban a játékszabállyal együtt.

 

Cikkünk a Kismama novemberi számában jelent meg.

A magazin tartalmából:

  • Sovány baba, dundi baba?
  • Vírusok várandósan
  • Szuperhős az apukám!
  • Válassz lázmérőt!

Ha előfizetnél a magazinra, kattints ide

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top