Család

Szelíd módszerek nátha ellen

Már az első tüneteknél vedd fel a harcot a náthával, így a legeredményesebb. Bár megfázásról beszélünk, a lehűlés csak nehezíti az immunrendszer működését, amely megakadályozná az egyébként támadásra váró vírusok "győzelmét".

És persze a test lehűlése nélkül is kialakul a köznyelvben meghűlésnek nevezett nátha, ha elkapjuk valakitől.

Lehűlés után segít a meleg.

Meleg fürdővel, lábfürdővel, teával, levessel emelheted kissé a test hőmérsékletét. A meleg serkenti a vérkeringést, a szervezet hatékonyabban küzd a kórokozók ellen. Fürdés után kivételesen adj rá könnyű sapkát, zoknit, és így ültesd be a takaró alá.

A gondoskodás gyógyít.

Bújj be te is mellé, és nézegessetek képeskönyveket, bábozzatok az ágyban. A pihenés, a meghitt nyugalom erősíti a szervezetet, így felülkerekedhet a betegségen. Jöhet a mézes hársfatea, fahéjas sült alma, kakukkfüves paradicsomleves melegen – egyes fűszerek, gyógynövények, gyümölcsök és a bő folyadékfogyasztás támogatja a szervezet öngyógyító képességét. Az egészséges finomságok nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jólesnek.

Szelíd módszerek nátha ellen

A friss levegő tisztítja a légutakat.

Szellőztess gyakran! Napközben többször nyisd ki az ablakot! Lefekvés után takard be kicsit melegebben, és tartsd nyitva az ablakot akár fél órán át is. Menjetek minél többet a szabadba: a hidegben összehúzódik a nyálkahártya, és felszabadul a légzés. Sós vizes orrspray-vel naponta többször öblítsd át az orr nyálkahártyáját.

Orrszívás

Bár nem annyira szelíd módszer, mint a meleg fürdő, azért semmiképp se mondj le róla, mert nagyon hasznos. A porszívóhoz csatlakoztatható szívó alkatrészt gyógyszertárban vásárolhatod meg.

 

Szelíd módszerek nátha ellenCikkünk a Kismama novemberi számában jelent meg.

A magazin tartalmából:

  • Sovány baba, dundi baba?
  • Vírusok várandósan
  • Szuperhős az apukám!
  • Válassz lázmérőt!

Ha előfizetnél a magazinra, kattints ide

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top