Család

Korszerű sebkezelés: fertőtlenítés és gyógyítás egyszerre

A gyerekek az önfeledt játék során könnyen megsérülhetnek. Fontos azonban, hogy az apróbb sebeket, horzsolásokat is megfelelően ellásd, hiszen elfertőződésük lassúbb gyógyuláshoz és maradandó sebhelyhez vezethet. Érdemes mindig otthon tartani sebkezelésre alkalmas készítményt.

Nem mindegy azonban, hogy milyen sebkezelőt tartasz a házi patikádban. A gyors és szebb gyógyulás érdekében ajánlatos krémet választanod, mégpedig olyat, amely szövetképződést, gyógyulást segítő hatóanyagot tartalmaz. Az elfertőződés és gyulladás megelőzése érdekében az is fontos, hogy a készítmény fertőtlenítő hatású is legyen. Ezeknek a kritériumoknak megfelel a kombinált összetételű Bepanthen Plus krém.

A Bepanthen Plus krém egyrészt fertőtlenítőszert tartalmaz, amely elpusztítja a sebben lévő baktériumokat, ezáltal megelőzi a fertőzés kialakulását. Másrészt elővitaminos hatóanyaga elősegíti a sérült bőrfelület gyógyulását. A termék használata nem okoz kellemetlen élményt a gyermeknek, mivel nem csíp, sőt hűsíti a sérült bőrt, ezáltal enyhíti a sérülés következtében fellépő fájdalmat.

 

Korszerű sebkezelés: fertőtlenítés és gyógyítás egyszerre

A sérülések ellátásakor az alábbi lépéseket érdemes szem előtt tartanod:

1. Először is a „baleset után” győződj meg arról, nem keletkezett-e belső zúzódás, törés, ficam. Amennyiben tényleg csak felszíni bőrsérüléssel állsz szemben, akkor a sebet otthon is szakszerűen elláthatod.

2. A horzsolások gyakran szennyezettek, ezért a sebet alaposan tisztítsd meg tiszta vízzel.

3. A fertőzés megelőzése és a seb gyors gyógyulása érdekében kend be a sérült bőrfelületet óvatosan, vékony rétegben Bepanthen Plus krémmel.

4. A nagyobb vagy kritikus helyen lévő sérüléseket ajánlatos fedőkötéssel ellátni. A kisebb horzsolásokat pedig, amennyiben nincsen kitéve ismételt szennyeződésnek, érdemes szabadon hagyni.

 

A gyermekek egészséges fejlődéséhez a felszabadult játék és a sok mozgás is hozzátartozik, még ha az néha sérülésekkel is jár. Amennyiben erre előre felkészülsz, és mindig van kéznél Bepanthen Plus, nyugodtabb szívvel engedheted gyermekedet felfedező útjára.

 

 

Vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft., 1123 Budapest, Alkotás u. 50. L.CC.Bepanthen.2010-12-15.0120

————————————————————————————————————————————

 

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top