Család

Közelebb hozza a családot a videojáték?

Bár több esetben is ennek ellenkezőjét állítják, egy friss kutatás szerint a videojátékok nem elidegenítik, hanem közelebb hozzák egymáshoz a családtagokat. A felmérés szerint a közös játék egyike a leggyakrabban említett családi programoknak.

Együtt töltött idő

A Memorex megbízásából készült felmérés eredményei szerint – 42 százalékos válaszadási aránnyal – a videojátékozás a harmadik leggyakoribb közös időtöltési tevékenység a családokban. A megkérdezés során leggyakrabban a közös tévézést (86%) említették a válaszadók, míg a második helyen a közös sütés-főzés (49%) szerepelt. Az adatok szerint a közös játék megelőzi az olvasással, hangoskönyv-hallgatással (41%), illetve a zenehallgatással és ehhez kapcsolódó tevékenységgel (39%) töltött programokat.

 

Közelebb hozza a családot a videojáték?


Az igény nem, de a forma változott

A Memorex kommentárja szerint az eredmények azt mutatják, hogy a családok, különösen a fiatalabb generáció tagjai beemelték életükbe az elektronikai termékeket, és modern technológiát hozzáigazították a közös időtöltéseikhez. A szakértők szerint az együtt töltött idő igénye nem változott az elmúlt években, ellenben az időtöltés formájára rányomta bélyegét a technológia.

A felmérés szerint egyébként a gyermekek kétharmada, a szülők háromötöde játszik bizonyos időközönként videojátékokkal. Az adatok szerint a játékkonzollal rendelkező háztartások 88 százalékában játszanak közösen is a családtagok, és ötből négy szülő nem bánja, hogy ez a fajta játék immáron a közös program része.

Forrás: ELTE TáTK

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top