Család

Farsangi jelmez: gyorsan, praktikusan, olcsón

Sem ötlet, sem kedv, és tucatot sem szeretnénk. Megkérdeztünk más anyukákat, ők hogyan csinálják. Az általatok küldött ötletek alapján összeállítottuk a saját kezűleg, olcsón és könnyen megvalósítható darabokat.

„Közeleg a farsang oviban-suliban, így aztán itt az aktuális dilemma: milyen jelmezt készítsek a lányoknak? Van egy 10 éves nagylányom és egy 5 éves kicsi. A suliban az a lényeg, hogy a lányom egyedül fel tudja venni – mivel tanítás után lesz a buli – és kényelmes legyen. Viszont nem szeretnénk tucatjelmezt. Az oviban pedig az fontos, hogy egész délelőtt tudja viselni (ülni, játszani  benne…), és persze ebben az esetben sem szeretnénk viszont látni még 1-2 gyereken a csoportban. Szóval várom az olyan jelmezötleteket, amelyek aránylag könnyen kivitelezhetőek saját kezűleg…” – áll a fórum nyitó hozzászólásában.

Méhecskejelmez:

Farsangi jelmez: gyorsan, praktikusan, olcsón
Farsangi jelmez: gyorsan, praktikusan, olcsón

Fekete cicanadrág, fekete hajráf, csíkos felső, folpack a szárnyhoz, drót a szárnyhoz
Fekete cicanadrág, fekete hajráf, drót és zseníliagömb a csápokhoz,
csíkos felső, folpack, gumiszalag és drót a szárnyhoz.
Farsangi jelmez: gyorsan, praktikusan, olcsón

A fekete hajráfra tekerjük rá a drótot, majd a két zseníliagömböt szúrjuk fel a végükre. A szárnyat alakítsuk ki egy hosszabb drótból, formázzunk 8-ast belőle, majd fogjuk a folpackot és tekerjük be vele a fotó alapján. A gumiszalagot rögzítsük a drótra – pár öltéssel varrjuk össze a drót mentén. Ha nincs fekete csíkos felsőnk, akkor akár fekete ragasztószalaggal is kialakíthatjuk a csíkokat egy sárga felsőn.

Szőlőlány:

Farsangi jelmez: gyorsan, praktikusan, olcsón

 

Zöld póló és harisnya, zöld kartonpapír, lufik és cérna
Zöld póló és harisnya, zöld kartonpapír, lufik és cérna

A fejdísz: vágjunk egy csíkot a zöld kartonból. Sablon mentén vágjunk több szőlőlevelet, mindenféle méretben. Ezeket a szőlőleveleket ragasszuk rá a zöld csíkra.

Fújjuk fel a lufikat úgy, hogy különböző méretűek legyenek. Úgy helyezzük el őket, hogy felül legyenek a nagyobbak, és lefelé egyre kisebbeket rakjunk.

Még több ötletet és az általatok küldött fotókat is megtalálod képgalériánkban:

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top