Család

Eltévedt egy anyját kereső kisfiú

Elszökött otthonról, hogy láthassa az anyját egy tízéves fiú. Eltévedt, jelenleg az neveli, aki megtalálta.
Külföldre tévedt egy anyját kereső kisfiú Szörnyetegek, vagy magukra hagyott rettegő áldozatok?

A gyerek a bolíviai fennsíkon él apjával és négy testvérével, szülei elváltak. Annyit tudott anyjáról, hogy Cochabamba városának börtönében tölti szabadságvesztését kábítószeres ügy miatt. A fiú, miután elszökött otthonról, egy teherautó alvázához erősített szerszámosládában bújt meg. Azt hitte, hogy a kocsi Cochabambába tart, ám az út Chilébe vezetett. A gyerek két napig gubbasztott a ládában és szerencsés, hogy túlélte az utat, mivel az Andok magas hegyei között éjjel fagy, a fiún pedig csak egy nadrág volt, vékony pulóver és elnyűtt cipő.

A gyerekre Alto Hospicióban figyelt fel egy nő. A fiú az utcán kódorgott céltalanul, az asszony pedig elvitte magához és azóta is gondoskodik róla. Egyelőre „megtalálója” családjánál marad, a körülmények jók – közölte Chile kisebbségekkel foglalkozó hatósága.

A fiúcska egyébként Cochabamba börtönében sem találkozott volna anyjával. Rosszul tudta, hogy az asszony börtönben van: egy hónappal ezelőtt szabadon engedték, ő pedig falvakban vállalt munkát. A bolíviai külügyminisztérium azt közölte, hogy a nő hamarosan Chilébe repül fiáért.  A gyerek a chilei rendőrségen elszökését azzal magyarázta, hogy bátyja bántalmazta.

 

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top