Család

Interneten terjednek a sátáni anyós beszólásai

Te mit szólnál, ha a leendő anyósod e-mailben oktatna ki az illemről? Azon akadnál ki jobban, amit kapnál, vagy azon, hogy a tanácsokat e-mailben kapod? Egy esküvőjére készülő lány helyett végül az internetezők osztották ki a házsártos családtagot.

Egy anyósjelölt nem restellt élni a modern technika adta lehetőségekkel, és e-mailt írt leendő menyének. Vagy arra gondolt, a szó elszáll…? Mindenesetre azt vágta a 29 éves Heidi fejéhez, hogy rendkívül bárdolatlan, és végigvette, miért kellene illemtanórákat vennie, hogy megszabaduljon rossz modorától. Azt is írta, hogy ideális jelentkező lenne abba a brit valóságshow-ba, ahol faragatlan nőcskékből nevelnek úri hölgyeket.

Mrs. Bourne
Mrs. Bourne, az anyósjelölt
Fotó: dailymail.co.uk

A 60 éves brit nő, Mrs. Bourne eredetileg – minden valószínűség szerint – privátnak szánt levele annyira sokkolta a menyjelöltet, Heidit, hogy muszáj volt megosztania azt néhány barátjával. Azok meg persze továbbították másoknak is, így mára egy sor internetes oldalra felkerült Mrs. Bourne etikett-útmutatója. És persze a weben nem szokás szó nélkül hagyni a dolgokat, így mára ezrek kommentálták a sátáni anyósjelölt kedves sorait, és a többség nem volt kíméletes.

Az asszonyság Heidi vőlegényének csak mostohaanyja, ez az édesapa második házassága. A leendő anyós azután küldte a levelet jövendő menyének, hogy a pár egy hétvégét töltött az ő ötszobás, 150 milliós házában a festői Dawlish határában. A jövendőbeli családtag viselkedésén felháborodott anyósjelölt azt írta a menyének, hogy éppen ideje, hogy valaki elmagyarázza neki, hogyan illik viselkedni. Hozzátette, hogy nagyon sajnálja Heidit, hiszen bizonyára a családja is súlyos hiányosságokban szenved ezen a téren.

Az anyósjelölt azt is felrótta a lánynak, hogy minősíthetetlen viselkedését még a kutyája sem tudta megemészteni: mély depresszióba esett miatta. Az anyós szerint a lány nem ismeri az asztali etikettet, nyilvánosan hírbe hozta a családot és még csak egy kézzel írott köszönő kártyácskát sem hagyott maga után leendő anyósának, amiért az egy egész hétvégére vendégül látta.

Nem hagyta ki azt sem, hogy a pár kapcsolatát kritizálja, és azt is megjegyezte, hogy mennyire sajnálja a mostohafiát, Freddie-t, aki szerinte túl jó parti Heidinek. A lány szüleit sem tartja sokra, amiért nem voltak képesek összespórolni az esküvő árát. Egy szomszéd elmondása szerint egyébként Heidi és egész családja is nagyon kedves emberek, és állítólag nem is szegények.

Sem a vőlegény, sem a többi családtag, beleértve az anyóst is, nem akarta kommentálni a történteket. Azt sem tudjuk, Heidi válaszolt-e a kedves levélre, bár gyanítjuk, elég elégtétel lehet, hogy netes jelenség lett a kiállhatatlan családtagból.

És hogy nehogy bárki úgy járjon, mint Heidi, íme néhány sor tanulságképpen a leendő anyós leveléből:

Heidi és barátja, Freddie
Heidi és barátja, Freddie
Fotó: dailymail.co.uk

„Ha vendégségben vagy, nem te mondod meg, hogy mit akarsz vagy mit nem akarsz enni vagy inni, hacsak nem vagy allergiás valamire. Nem kezdesz el enni mindenki előtt. Nem szedsz többet, ha a vendéglátóid nem kínálnak.

Ha a ház lakói korán kelnek, te sem fekszel késő délelőttig az ágyban, alkalmazkodsz a házirendhez.

Soha nem sérted vagy gyalázod meg azt a családot, amelynek a tagja készülsz lenni, főleg nem nyilvánosan.

Azt is elvártam volna, hogy írj egy köszönőkártyát nekem, amelyben kifejezed háládat a vendéglátásért.

Megértem, hogy a szüleid nem tudnak megfelelő mértékben hozzájárulni az esküvő költségeihez (habár minden szülőtől elvárható lenne, hogy spórol a gyereke esküvőjére), de ha már így alakult, vissza kéne fogni az igényeidet, és beérni egy olyan szerény esküvővel, amit mindkettőtök jövedelme lehetővé tesz.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top