Család

11 ok, amiért nem házasodnánk

Előbb-utóbb szinte mindenki megházasodik, mások azonban a végtelenségig elhúzzák, vagy teljesen kihagyják az egész házasságbizniszt. Feltártunk 11 okot, ami elriaszthat az anyakönyvvezetőtől.
Olvasnál még? Kattints a legfrissebb hírekért!

1. Mindig előfordulhat egy jobb férj valahol
Tökéletes partner biztos nincsen, de az aktuálisnál jobb egy idő után szinte mindig van. Miért is kötnénk magunkat bárkihez? Nem kizárt, hogy néhány év múlva, ha meglátjuk, ahogyan eszik, sírni tudnánk, ha pedig meghalljuk, hogy csámcsog, akkor az rosszabb lesz, mint amikor a tanár krétát csikorogtatott a táblán. Irritálni fog, hiába szeretjük.

2. Nem akarunk gyereket
Amíg nem akarunk, vagy ha egyáltalán nem akarunk gyereket, kérdés, hogy van-e értelme házasodni. Kevés az a pár, amelyik úgy marad együtt nagyon sokáig, hogy nem születnek gyerekeik. Talán könnyebb elszakadni valakitől, ha még nem keveredtek a gének.

11 ok, amiért nem házasodnánk3. Muszáj együtt élni
A házasság együttéléssel jár, ami nem mindenkinek fekszik. Számukra a közös lakás kényszere önmagában is elegendő indok arra, hogy sikítva elrohanjanak, ha meglátnak egy térdelő férfit.

4. Isten előtt felbonthatatlan, vagyis…

…nemcsak erre az életre szól, hanem a túlvilágra is. És mi van akkor, ha a férjünk a pokolra kerül, mi meg a mennybe mennénk? Mondjuk, ennek ellentmond a holtomiglan-holtodiglan, de isten útjai kifürkészhetetlenek, ezért ne kockáztassunk.

5. Nem lehet azt csinálni, amit akarunk
Ha van biztonság, akkor van fal is, ami azt adja. Vannak köztünk olyanok, akiknek lúdbőrzik a hátuk a folyamatos beszámolási és alkalmazkodási kötelezettségtől, és a házasság inkább az iskolában töltött évekre emlékezteti őket, mint a lila ködre.

6. Nem lehet tetszés szerint beosztani a pénzt
Mi van, ha úgy látjuk helyesnek, hogy az utolsó tízezresünkből elmegyünk vacsorázni, a férj pedig inkább új égőket venne az előszobába? Ilyenkor muszáj megegyezni, de kinek van kedve egyezkedni? A közös kassza maga a halál, vagy legalábbis a barátságos együttélés halála.

7. Nem tudunk választani
Ki merné csak úgy elkötelezni magát egy teljes életre? Aki házasodik, az nemcsak férfit választ, hanem életet is. Más lesz az életünk, ha egy művészhez megyünk hozzá, más, ha egy pékhez, és más, ha mondjuk egy pszichiáterhez. Az is számít, ki honnan jön. Az is, hogy milyen a családja… Túl sok olyan faktor, amit ép ésszel nem lehet bevállalni.

11 ok, amiért nem házasodnánk8. Jobb félni, mint megijedni
Minek házasodjunk, ha úgyis elválunk? Kézenfekvő, hogy a sorsdöntő lépést addig halogatjuk, amíg biztosra nem mehetünk, hogy már nem fogunk elválni. Ez akkor következik be, ha mindketten megöregedtünk. Van, akinél huszonöt, van, akinél ötvenöt évesen.

9. Inkább szerelmesek lennénk, mint házasok
Soma Mamagésa biztos kitekerné a nyakunkat, ha olyan módon hangoztatnánk a bizonytalanságunkat, hogy „még sosem láttunk házaspárt, akik szerelmesek lennének egymásba”. Igen, a szerelem átalakul, blablabla, de lehet, hogy vannak köztünk olyanok, akik ragaszkodnak a felhőn járáshoz.

10. Szolidarítunk homoszexuális sorstársainkkal

Amíg homoszexuális ismerőseink nem házasodhatnak, addig mi sem fogunk. Fogunkat összeszorítva szolidarítunk, miközben azon azért elgondolkozunk, hogy tényleg jó ötletnek tartjuk-e, ha két férfi vagy két nő vállal gyereket.

11. Mi van, ha tévedünk?
Ugye nem esik nehezünkre visszaidézni, hogy három évvel ezelőtt mennyire rettenetesen szívet tépően imádtuk a Gézát? Ma pedig, ha ránézünk a képére a Facebookon, akkor azt sem értjük, hogy egyáltalán miért álltunk szóba egy ilyen pasassal. Van ilyen. És sajnos van okunk feltételezni, hogy lesz is.

Te házasságpárti vagy? Talán már meg is házasodtál? Esetleg nem is egyszer? Kérünk, még ne ess nekünk! Holnap következik a 11! sorozat újabb darabja, a 11 ok, amiért megházasodnánk.
Csak hogy mindenki megtalálhassa az igazit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top