Család

Oklevél jár a gyereküket megölelő szülőknek

"Öleld meg a gyermeked!" mozgalom indult Amerikában. Aki egy hónapon át minden nap megöleli a gyerekét, jutalmat kap.

Az ölelésért oklevél jár?Egy amerikai anyuka, Michelle Nichols agytumorban elhunyt kisfia, Mark emlékére indította el még 2003-ban a gyermekölelés világnapját, arra emlékeztetve azokat a szerencsés szülőket, akik bármikor megtehetik, hogy öleljék meg minél gyakrabban a gyermekeiket.

A minden év július 18-án megrendezett eseményhez idén egy játék is kapcsolódik: a mozgalom honlapján regisztráló szülők vállalják, hogy egy hónapon át minden nap legalább egyszer megölelik gyermekeiket, és ezt bejegyzik a lelkiismereti alapon vezetett ölelési naplóba. Aki sikerrel teljesíti a 30 napos „kihívást”, azt a mozgalom oklevéllel és ajándékokkal jutalmazza.

A kezdeményezés mögötti jó szándékot nem vitatjuk, ugyanakkor minimum szomorú az a megközelítés, miszerint egy szülő számára nem a mindennapok természetes része, hanem valamiféle extra feladat megölelni a gyerekét, aminek a teljesítéséért végül oklevél jár…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top