Család

Guinness-rekord: 34 ujjal született a kisfiú

Születési rendellenesség hozott világhírnevet egy kisfiú és családja számára: a gyerek összesen 14 felesleges ujjal született, és ezzel megdöntötte az eddigi rekordot.

Az észak-indiai származású kisfiún, Akshat Saxenán születésekor hét-hét kézujjat és tíz-tíz lábujjat számoltak össze az orvosok. Az édesanyja így mesél a születés pillanatáról: „Nagyon boldog voltam, hogy láthatom végre, hiszen ő az első gyermekünk. De később, amikor megpillantottam az ujjait, nagyon meglepődtem, szinte sokkolt a látvány.”

A gyermek különleges adottsága révén természetesen bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, hiszen mintegy három ujjal megelőzte a korábbi csúcstartót. Akshat születése után nem sokkal tudta meg a család, hogy világrekordról van szó, amelyet addig egy hatéves, 31 ujjal született kínai fiú tartott.

Guinness rekord: 34 ujjal született a kisfiú
Guinness rekord: 34 ujjal született a kisfiú

Az orvosok már elkezdték a korrigáló műtéteket, és az eltávolított ujjacskákból most hüvelykujjat próbálnak kreálni a gyereknek, azokban ugyanis eddig hiányt szenvedett. A polydactylia vagy sokujjúság egy genetikai rendellenesség, amely öröklődhet. Az extra ujjak általában a kézfej oldalán jelennek meg.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top