Család

Hétéves kislányokat tanítanak rúdtáncolni

Kitört a botrány egy rúdtáncoktatásra szakosodott brit fitneszstúdió miatt, mert az interneten kislányok fotóival népszerűsíti szolgáltatásait.

Hétéves kislányokat tanítanak rúdtáncolniAkár hétévesen is el lehet kezdeni a rúdtáncot egy Manchester közeli kisváros fitneszstúdiójában. Az órákon készült képek a klub és néhány lelkes tanítvány Facebook-oldalára is kikerültek, ezért szülők és gyermekvédelmi szakemberek léptek fel a táncstúdió tevékenysége ellen. A fotókat mostanra eltávolították, hiába kerestük a közösségi oldalon.

A tanfolyam vezetője arra hivatkozott, hogy ez a sportról szól, a gyerekek nem erotikát tanulnak, az órákat aktív mozgás és jókedv jellemzi. Egy anyuka szerint – akinek hétéves kislánya szintén ide jár rúdtáncolni – a dolognak semmiféle szexuális irányultsága nincs. A gyerek nagyon élvezi a speciális tornát, sőt a szülinapi buliját is a stúdióban tartotta. A képeket azért tették fel a Facebookra, hogy az ismerősei is lássák, mi a hobbija. Az anyuka hozzátette, hogy a lányok rövidnaciban és topban tornáznak, és nem adnak elő táncot senkinek.

A 18 éves edző, aki a tanfolyamot vezeti, azt mondta, hozzá még sosem érkezett panasz. Hangsúlyozta, hogy az órákon egyszerű rúdgimnasztikát tanítanak. A stúdió tevékenységében szerinte nincs semmi különös vagy kivetnivaló, és képeket is csak szülői beleegyezéssel tesznek fel az internetre.

Mások viszont felháborodtak, mert szerintük nem csupán gimnasztikáról van szó, legalábbis az órákon készült fotók alapján. Ők nem szeretnék, ha a lányuk forrónaciban és csipetnyi topban járkálna a rúd körül vagy különböző pózokban lógna fejjel lefelé.

Egy gyerekvédelmi szervezet vezetőségi tagja szerint nagyon óvatosnak kell lenni azzal, hogy milyen fotókat közlünk a gyerekekről az interneten. Az internet nem biztonságos világ, és ha nem is készakarva, de könnyen veszélybe sodorhatjuk a saját gyerekünket, ezért nagyon óvatosnak kell lenni. Sokan kutakodnak ugyanis a weben kifejezetten gyerekekről készült fotók után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top