Család

Nászutas horror: cápa ölte meg az ifjú férjet

Az újasszony a parton nézte végig párja haláltusáját, miután úszkáló férjére támadt egy cápa. Mindez az egyik legkedveltebb nászutas-paradicsomban, a Seychelle-szigeteken történt.

Nászutas horror: cápa ölte meg az ifjú férjetAz angol pár, a 30 éves Ian és a 27 éves Gemma tíz napja voltak házasok, amikor a tragédia történt. A fiatal feleség éppen a tengerparton napozott, amikor a férje kétségbeesetten kiáltozni kezdett. Megpróbálták megmenteni, sikerült is egy csónak fedélzetére húzni, de súlyos sérülései miatt hiába küzdöttek az életéért.

Az egyik szemtanú így mesélte el a látottakat: „Láttam, amikor kivonszolták a férfit a partra, akinek egy hatalmas húsdarab hiányzott az egyik combjából. Nagyon sápadt volt, és még mindig rajta volt a békatalp. Ekkor rohant oda egy nő, azt kiáltozva: »Ő a férjem! Most esküdtünk!« Valaki átölelte, és megpróbálta távol tartani őt a borzalmas látványtól.”

A szerencsétlenül járt sérültet 20 perccel a partra kerülése után szállította el a mentő. Állítólag egy orvos a nyaralók közül is próbált elsősegélyt nyújtani, de a cápa szinte a férfi egész testét összeharapdálta, és az egyik kezét is leszakította. A feleség sokkos állapotba került, a családja már úton van hozzá, hogy támogassa.

A tragédia a Seychelle-szigetek egyik legkedveltebb nászutas-üdülőhelyén, Anse Lazióban történt, ahová turisták ezrei látogatnak el évente. Ebben a hónapban ez már a második halálos cápatámadás ezen a partszakaszon, s valószínűleg ugyanaz az állat követte el. Két hete egy francia turista halt meg ugyanitt. A hatóságok ezért most lezártak több strandot is a szigeten, és egy cápaszakértőt is hívtak Dél-Afrikából. Állítólag még sosem találkoztak ekkora ragadozóval a Seychelle-szigeteken, ahol leginkább a planktonokkal táplálkozó cetcápa honos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top