Család

Háborús esküvőt rendezett a megszállott pár

Egy történelemrajongó pár a második világháború korszakát idéző esküvőn mondta ki a boldogító igent. Az eseményen minden apró részletre ügyeltek: a vendégeknek például ételjegyre osztottak vacsorát.

Kath és Andrew Hacking a 40-es évek stílusának megfelelően esküdött: a menyasszony egy hagyományos, korhű ruhát viselt, a vőlegény pedig a brit hadsereg világháborús egyenruháját. Az 50 éves menyasszony Louis Armstrong zenéjére vonult az oltár elé, a ceremónia végén pedig egy katonai járművön távoztak a helyszínről. Az esküvő számos részletét a Dam Busters című második világháborús film ihlette.

Fotó: dailymail.co.uk

Esküvői menet

Fotó: dailymail.co.uk

Fotó: dailymail.co.uk

A boldog pár

Fotó: dailymail.co.uk

A 47 éves vőlegény elmondta, hogy az egész egy viccnek indult: “Már évek óta rendszeresen részt veszünk történelmi eseményeket idéző, úgynevezett újrajátszásokon, és különösen a 40-es évekért rajongunk. Kath pedig nagyon szeretett volna egy régimódi ruhát. De az egész úgy dolog beindult, hogy mielőtt észbe kaptunk volna, már 150 korhű ruhába öltözött vendégünk volt. A legtöbbjük brit katona, de voltak köztük oroszok, néhány ausztrál és pár német egyenruhás is.”

Fotó: dailymail.co.uk
Esküvő, kicsit másképp

Kath és Andrew egy történelmi újrajátszás alkalmával, egy sátorban tartottak fogadást, ahol közel ötszáz ember csatlakozott hozzájuk, hogy együtt ünnepeljenek a nagy napon. A meghívott vendégeknek pedig élelmiszer-jegyeket osztottak, amelyek bemutatása feljogosította őket a korhű vacsora: sózott marhahús és melegszendvicsek elfogyasztására.

“Csodálatos napot éltünk át együtt” – mesélte a menyasszony. “Nagyszerű érzés volt kiszakadni a modern életünk mindennapjaiból. Olyan romantikus volt, szebbet nem is kívánhattunk volna” – áradozott.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top