Család

Nem akarják eredeti szüleiket a kórházban elcserélt gyerekek

A két lány 1998-ban mindössze negyed óra különbséggel született az oroszországi Kopejszk városának kórházában. Összecserélték őket.
Irina és Anya
Ányja és Irina

1998. december 17-én mindössze 15 perc különbséggel látta meg a napvilágot az oroszországi Kopejszk városának kórházában két kislány. Csakhogy a nővérek a két újszülöttre véletlenül egymás karszalagját tették fel, így kerültek aztán vér szerinti szüleik helyett egy idegen családhoz.

 A hibára nemrég – vagyis közel 13 év elteltével – derült fény, amikor az egyik kislány, Irina szülei elváltak. A lány az anyjával, Julijával maradt, az apja viszont nem volt hajlandó gyerektartást fizetni, mondván, hogy a gyerek egyáltalán nem is hasonlít rá. Az anya DNS-tesztet csináltatott, melyből kiderült, hogy Irina valóban nem a férfi vér szerinti gyermeke, de az anyjához sincs biológiailag semmi köze. 

Julija emlékezett, hogy annak idején majdnem egyszerre szült egy másik kismamával. Egy nyomozó segítségével sikerült felkutatnia a másik családot. „Egyértelmű volt. A lányuk, Ányja, nagyon hasonlít rám és az exférjemre. A mi lányunk viszont úgy néz ki, ahogy a vér szerinti tádzsik apja – magyarázta Julija. – Hirtelen az egész világ felfordult.”

Bár a történtek mind a szülőket, mind pedig Ányját és Irinát sokkolták, a két kislány azóta összebarátkozott. A két család közösen perelte be a kórházat, nagyjából 34 millió forintnak megfelelő összegű kártérítést követelve.

A szülők a kislányokra bízták döntést, hol szeretnének ezután élni. Mindketten úgy döntöttek, hogy azzal a családjukkal maradnak, ahol eddig nevelkedtek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top