Család

DNS-minta alapján találhatjuk meg a tökéletes társat?

Egy svájci társközvetítő cég vállalja, hogy felkutatja azt a partnert, akivel teljesen összeillünk. Legalábbis genetikai értelemben biztosan.

DNS-minta alapján találhatjuk meg a tökéletes társat? A párra vágyó ügyfeleknek egy, a szájukból vett kenetet kell postán eljuttatniuk a GenePartner központjába, ahol laboratóriumban elemzik azt. A partnerkeresők aztán egy jelszóval védett adatbázison keresztül vehetik fel a kapcsolatot azokkal a tagokkal, akikhez a génjeik alapján a leginkább passzolnak.

A ridegnek tűnő módszer kidolgozói szerint a romantikus ábrándok helyett a genetikai alapú párválasztás a hosszú távon is minden tekintetben működőképes párkapcsolat záloga. A genetikailag összeillő emberek ugyanis a szakemberek állítása szerint mind személyiségüket tekintve, mint pedig fizikailag rendkívül vonzónak találják egymást, és ez a vonzalom az évek múlásával sem szűnik meg. Ráadásul arra is nekik van legoptimálisabb esélyük, hogy egészséges utódokat nemzzenek.

Fontos kiemelni, hogy a genetikai összeillőség nem azt jelenti, hogy a pár tagjainak géntérképe hasonlít, hanem épp ennek ellenkezőjét: különbözik egymástól, így a két fél tökéletesen kiegészíti egymást. Akár egy kirakós játék két darabkája.

A genetikai alapú társkeresőbe való regisztráció és a szükséges genetikai teszt ára jelenleg 249 dollár, azaz nagyjából 56 000 forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top