Család

Internetes gyereknevelő elvált szülőknek

Nem akarsz többet tárgyalni a volt férjeddel, de korrekt szeretnél maradni a gyerek kedvéért? Egy új honlap ebben segíthet közel 40 millió elvált szülőnek.

Internetes gyereknevelő elvált szülőknek„Az elvált vagy különélő szülők közötti kommunikáció gyakran nehéz. A gyermekkel kapcsolatos gyakorlati szempontok fölösleges konfliktusokat váltanak ki” – fejtette ki Gill Ruidant, a novemberben Belgiumban és Franciaországban elindított www.2houses.com honlap létrehozója.

„Öt évvel a válásom után hiába kerestem egy honlapot, amely segített volna, hogy sérülések nélkül, semleges területen megszervezhessem a volt feleségemmel egyetlen fiuk mindennapi életét – mondta el a 35 éves férfi, egy fiatal amerikai befektetési cég alkalmazottja. – Furcsa, hogy az interneten nincsen ilyen szolgáltatás, amikor tele van az elváltak számára találkozókat szervező honlapokkal.”

A 2houses.com célja, hogy könnyen használható felületet nyújtson a szülőknek, amelyen egyeztethetik a láthatások időpontját, elszámolhatják a közös költségeket, információkat cserélhetnek a gyermekekről (iskolai bejegyzések, orvosi vizsgálatok, ruhaméret, fényképek). Bizonyos bejegyzésekbe, például a láthatás menetrendjébe, a gyermek is betekinthetnek.

A „szülőtárssegítő” jövő februárjáig ingyenesen érhető el, a végleges változat fizetős lesz (szülőnként és havonta hat euró, azaz 1880 forint). Az angol nyelven is elérhető honlapnak máris mintegy 700 felhasználója van, többen közülük az Egyesült Államokban vagy Japánban élnek. „A piac ígéretes, mert csupán Európában 40 millió az elvált vagy különélő szülők száma” – magyarázta Gill Ruidant, aki céget is alapított a honlap üzemeltetésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top