Család

Kevés a napi 24 óra az elfoglalt anyáknak

Egy friss felmérés szerint az anyák életük során összesen 1135 napnak megfelelő időt fordítanak a gyermekeikre.

Kevés napi 24 óra az elfoglalt anyáknakEgy Nagy-Britanniában készült felmérés során több ezer, többségében legalább részmunkaidőben dolgozó családanyát kérdeztek ki mindennapi időbeosztásáról. A tanulmány bebizonyította, hogy jelentős részben az anyák áldozatos – ugyanakkor gyakran alulértékelt – munkája működteti a családok mindennapjait.

Egy átlagos anya összesen másfél évet tölt bevásárlással, a sütés-főzés pedig mintegy 90 napnyi időt tesz ki az életéből. Hetente átlag 35 óra 51 percet tölt házimunkával. Egy gyerek felnevelése pedig – a kizárólag a gyerekre szánt, ébren töltött órákat összesítve – 1135 napnyi időbe telik.

A megkérdezett anyukák háromnegyede örülne annak, ha egy nap pár órával tovább tartana, hogy jusson idő mindenre. Minden tizedik anya pedig rendszeresen az alvásidejéből spórol le néhány órát, hogy elvégezze felgyülemlett tennivalóit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top