A kutatásban 7014 család adatait használták fel a kutatók, olyanokét, akik étkezési szokásaikat egy naplóban vezették két héten keresztül 2003 és 2004 között.
A magasabb keresettel rendelkező családok több húst, friss gyümölcsöt és zöldséget ettek, mint mások. A kor befolyásolta a zsír- és cukorfogyasztást, mindkettő csökkent az idősebb háztartásokban. De talán a legmeglepőbb a decemberben készült új European Review of Agricultural Economics tanulmány megállapításai közül az, hogy a gyermektelen családok egészségesebben táplálkoznak, mint a gyermeket nevelők. Miután a jövedelmet, kort és más tényezőket összevetették, arra jutottak, hogy a gyermektelen háztartások 4,4 fonttal (2 kg) több gyümölcsöt és zöldséget ettek meg fejenként a két hét alatt.
A gyermeket nevelő családoknál is csökkent a húsfogyasztás és növekedett a gabonafélék és a burgonya fogyasztása. Richard Tiffin professzor, a kutatás vezetője elmondta: „Ez alátámasztja azt, amit szülőként is tudunk: bármilyen oka legyen is, a gyereket nevelő család szociális fejlődése általában egészségtelenebbé teszi az étkezést.”
Forrás: Oxford Journals