Család

61 év házasság után egy napon haltak meg

A férjnek már nem is tudták elmondani imádott felesége halálhírét, pár órával később követte.

A német Richard Trimmer a negyvenes évek végén, Kelet-Berlinben ismerkedett meg a frissen érettségizett amerikai lánnyal, Nancyvel. Együtt töltötték a nyarat, majd néhány hónappal később össze is házasodtak. 61 évet éltek le egymás mellett, hat gyermekük és tíz unokájuk született.

Nancy és Richard 1972-ben

Nancy és Richard 1972-ben

Forrás: Evening Sun

Tavaly ősszel derült ki, hogy a 81 éves Richardnak végstádiumú tüdőrákja van, az orvosok legfeljebb fél évet jósoltak még neki. Az idős férfi az azóta eltelt hónapokat javarészt kórházban töltötte, szívpanaszokkal küzdő felesége pedig egyre nehezebben viselte a gyakori egyedüllétet közös otthonukban. Nancy végül január 8-án délelőtt békésen, álmában halt meg.

Néhány órával később a család bement a kórházba a nagypapához, hogy közöljék vele felesége halálhírét, erre azonban már nem volt alkalmuk. Richardot rendkívül rossz – szinte önkívületi – állapotban találták, a mennyezetet bámulta és egyfolytában azt suttogta: „Húzz fel, húzz fel!” Hiába szólongatták, már semmire sem reagált, majd egyik pillanatról a másikra örökre lehunyta a szemét.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top