Család

Kiskutyával pózol a gyilkossággal vádolt nő

Bármi is az ok, ami miatt egy gyermekét elvesztő anya bulizik és negédes képeken pózol a neten, kinyílik a bicska az ember zsebében.

Világszerte felzúdulást keltett, amikor a 25 éves amerikai Casey Anthonyt felmentették 2011 nyarán. Nem csoda, minden bizonyíték ellene szólt, zseniális ügyvédei azonban megmentették a halálos ítélettől.

Az áldozat: Caylee Anthony Forrás: scrapetv.com
Az áldozat: Caylee Anthony
Forrás: scrapetv.com

A vád: gyerekgyilkosság

A nőt azzal vádolták, hogy kétéves gyerekét megfojtotta egy szigetelőszalaggal, aztán egy darabig egy elhagyott parkolóban álló kocsi csomagtartójában tárolta, végül egy erdőben kidobta az oszladozó holttestet. Ráadásul a gyerek eltűnését is bő egy hónappal később jelentette be a rendőrségen, és akkor is csak azért, mert a nagyszülők már ragaszkodtak hozzá, hogy látni akarják az unokájukat. Ekkor, és csakis ekkor állt elő Anthony a saját verziójával: állítólag egy hónappal korábban a gyereket bébiszitterre bízta, aki eltűnt vele, de az anya nem aggódott, mert bízott abban, hogy „maga is meg tudja oldani az ügyet”.

Később, amikor a tárgyi bizonyítékok rákényszerítették, megváltoztatta a vallomását: a második verzióban már azt állította, hogy a lánya véletlenül beesett egy medencébe, és úgy fulladt meg – ő csak a következményektől félve vitte az erdőbe a holttestet. Azonban kiderült: a gyerek eltűnése előtt a nő az interneten házi készítésű kloroform receptjét kereste, és a kocsijában kloroformnyomokat találtak, a kis Caylee holttestére pedig úgy találtak rá, hogy szigetelőszalaggal körbe volt tekerve a feje.

Casye Anthony jól érzi magát - miután
Casey Anthony jól érzi magát
– miután „eltűnt” a gyereke

Forrás: nationalconfidential.com

Önfeledten bulizott a lánya eltűnése utáni hónapban

Ami még ellenszenvesebbé tette az anya (ha ugyan lehet annak nevezni) viselkedését a közvélemény számára: a tárgyalás során tucatnyi olyan fotót mutatott be a vád, amit a nő önmagáról töltött a webre: a képeken erotikus mozdulatokkal táncol, bohóckodik, mulat – mindezt pedig azt követően tette, hogy a lánya állítólag „eltűnt”.

Bármilyen bizonyítékokat is talált a vád, végül a kiváló ügyvédek elérték, hogy az esküdtek úgy szavazzanak: a bizonyítékok „túl közvetettek” ahhoz, hogy kimondhassák a halálos ítéletet. A bíró felmentette a vádlottat…

Kiskutyás képek és videók – vajon ki töltötte fel őket?

Az utóbbi hetekben újra a figyelem középpontjába került a 25 éves nő: a videókon a kamerába beszélve illegeti magát, új piercingjéről mesél, meg arról, hogy örökbe fogadott egy kiskutyát. Édelegve csücsörít, mosolyog, ölelgeti az állatot. Egy cseppet sem látszik rajta megrendülés, ne adj’ isten bánat, szomorúság – végül is meghalt a kislánya, akit állítása szerint a bébiszitter vagy a medence vagy bármi is ölt meg. Sebaj, mit számít, ha az embernek új piercingje van, nem igaz?

A média ugyanis azonnal ráállt az ügyre, azt találgatva, vajon kinek és miért áll érdekében, hogy az érzelmileg nyilvánvalóan beteg nőt újra a figyelem középpontjába helyezze. Több teóriával is előálltak már, de egyik taszítóbb, mint a másik.

Pénzt akar keresni a sztorival?

Az egyik lehetőség: a nő meg akarja lovagolni a tavalyi közismertségét és könyvet akar írni. E szerint a feltételezés szerint a most kiszivárogtatott képek a készülőfélben lévő könyv promóanyagának tekinthetők.

Forrás: tmz.com
Forrás: tmz.com

 
Más feltételezések szerint Anthony valami bizarr indítékból így szeretne szimpátiát ébreszteni maga iránt: megmutatja az „emberi arcát”, hiszen puha szőrű kiskutyával fotózkodni az álmoskönyv szerint biztos sikert jelent.

Forrás: tmz.com
Forrás: tmz.com

 

Bár nagyon kicsi az esélye, de azt sem lehet kizárni, hogy valaki tényleg ellopta ezeket a képeket a nőtől, bár több dolog ellentmond ennek: az eseten agyaló szakértők szerint az illetéktelenül megszerzett (hackerek által más gépéről lopott) képeket általában nem egyesével szokták csöpögtetni, hanem azonnal felkerülnek a netre. Másrészt a nő úgy pózol a képeken, mint ahogy akkor szokták az emberek tenni, ha eleve másnak szánják a fotót.

Válaszok egyelőre nincsenek. Egyben biztosak lehetünk: Casey szabadlábon van, láthatóan él, mint hal a vízben, videózgat, vásárolgat, kutyát tart. Reméljük, a kutya nem fogja majd egy csomagtartóban végezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top