Család

Hipermarketből próbáltak elrabolni egy kislányt – videó

Biztonsági kamera rögzítette, hogyan próbált meg elrabolni egy férfi egy hétéves kislányt egy amerikai hipermarketben. A gyerek csodával határos módon kiszabadult a férfi karjaiból.

Hol volt az anya?
A hétéves kislány, Brittney Baxter édesanyjával érkezett a Georgia állambeli egyik Walmart-üzletbe. Amíg az anyuka az alapvető élelmiszerek között válogatott, a gyerek elkóborolt a szomszédos sorba a játékok közé. A felügyelet nélkül bámészkodó Brittney-re szó szerint lecsapott a már tíz perce a játékoknál várakozó emberrabló.

„Sikítottam, rúgtam, haraptam”
A férfi odaosont a kislányhoz, befogta a száját, majd megpróbálta elhurcolni az áruházból. Csakhogy Brittney rugdalózott, sikított és harapott, így sikerült kiszabadulnia a férfi karmai közül. „Amikor elengedett, futni kezdtem és sírtam” – mondta a kislány az egyik amerikai televíziós csatornának. A helyi rendőrfőnök úgy nyilatkozott, hogy a kislány pontosan úgy viselkedett, ahogy az iskolában felkészítik őket hasonló helyzetekre. A 25 éves rablót – Tommy Woods – néhány órával később azonosították és letartóztatták. „Ártatlan vagyok, egy ujjal sem nyúltam a lányhoz, ott sem volt abban az időben” – mondta a férfi, akinek „akcióját” megörökítette a biztonsági kamera.

Megpróbáltak elrabolni egy kislányt a hipermarketben

Ki a felelős?
Támadják a kislány édesanyját is, aki nem figyelt eléggé a mindössze hétéves gyerekre, így ő elkóborolt mellőle az áruházban. „Nagyon megrémültem, mert sehol sem találtam” – mondta az anyuka az interjúban. Egyesek szerint Brittney édesanyja egyszerűen felelőtlenül viselkedett, mások viszont védelmükbe vették, mondván: a gyerekek pillanatok alatt képesek eltűnni.

Mi a helyzet itthon?
Öt évvel ezelőtt egy lánclevél indult különböző közösségi oldalakon Magyarországon. Ezek szerint akkoriban különös módon tűntek el a gyerekek a fővárosi szupermarketekből. A levélben az állt, hogy amíg a kisgyerekek a kocsiban ülnek, és az anyuka elfordul levenni valamit a polcról, a gyereket az emberrablók kiemelik, és már rohannak is vele a mosdóba. Itt levágják a haját és átöltöztetik őket, hogy ne legyen felismerhető.
Ha ez így történt, akkor az érintett kerületi rendőrkapitányságoknak tudniuk kellett volna az ügyről, csakhogy a levelek megjelenésének idejében ők nem értesültek ilyen esetekről. „Évente maximum két gyerek tűnik el a Budaörs-környéki bevásárlóközpontokból, de többségük fél óra múlva megkerül” – ezt már a budaörsi rendőrkapitány mondta néhány éve a Fókusznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top