Család

Halálra éheztette magát a lebénult lány

Nem tudott együtt élni a kiszolgáltatottsággal és azzal, hogy elvesztette szerelmét. Lassan, két hónap alatt halt bele az éhezésbe.

Huszonnégy éves volt a New Jersey-ben élő Christina Symanski, amikor hat évvel ezelőtt egy szerencsétlen medencebaleset végleg megváltoztatta életét. Akkor volt fél éve együtt szerelmével, Jimmy-vel, akivel imádták egymást. A lány a kerti medencében szeretett volna úszni egy buli után, csakhogy a hajnali órákban még nem volt teljesen világos, így nem vette észre, milyen sekély a víz. Ahogy beugrott, fejjel a medence aljának ütközött, és bár párja azonnal kihúzta a vízből, Christina már akkor érezte, hogy komoly a baj. A diagnózis is ez volt: nyaktól lefelé lebénult.

Christina és szerelme, Jimmy
Christina és szerelme, Jimmy

Rettenetes időszak kezdődött a lány életében, aki megpróbáltatásairól a blogjában rendszeresen beszámolt. A szülei és a barátai ráadásul őt, illetve Jimmyt hibáztatták, mert szerintük túl sokat ittak a baleset éjszakáján. A blogból az derült ki, hogy folyamatosan bűntudatot keltettek Christinában, aki úgy érezte, csak terhet jelent a körülötte élők számára.

A barátjával még fél évig voltak együtt a baleset után, de ekkor a lány szakított. “Tisztában voltam vele, hogy talán sosem leszek jobban. Nem tudtam együtt élni a gondolattal, hogy azzal a pokollal büntessem Jimmyt, amellyé az életem vált. Csak sírtunk és sírtunk, olyan volt, mintha minden másodpercben meghalnék. Jobb életet akartam neki annál, mint amit én adhattam neki. Túlságosan szerettem őt ahhoz, hogy önző legyek vele. El kellett engednem, és ezt is tettem” – írta blogjában a lány, aki a szakításukat élete legmélyebb pontjaként élte meg.

Itt még egészségesen ésboldogan
Itt még egészségesen és boldogan
Fotók: dailymail.co.uk

Christina, aki korábban szenvedélyesen festett, megtanulta a szájával tartani az ecsetet, és egy idő után úgy belejött a szájjal festésbe, hogy még kiállítást is rendeztek a képeiből. Ennek ellenére sem tudott azonban együtt élni a helyzettel, hogy teljesen ki van szolgáltatva másoknak. A lány egy bennlakásos otthonban találkozott egy szintén tolószékbe kényszerült, béna férfivel, aki úgy akart véget vetni életének, hogy nem eszik. Két éhezés és szomjazás után az ismerősét egy fertőzés vitte el – ez adta az ötletet az akkor már az öngyilkosság gondolatával foglalkozó fiatal nőnek.

Úgy döntött, nem lesz többé a családja terhére, és szerette volna, ha a barátja is el tudja őt felejteni, és szabadon tovább tud lépni. Elkezdett koplalni, csak némi vizet kortyolgatott, és a gyógyszereit sem vette be többé. „Azt remélem, hogy van mennyország, és a szeretteimtől csak egy időre kell elválnom. Ha Jimmyvel lehetnék, ahogy azelőtt, az igazi mennyország lehetne számomra” – írta az elszánt lány a blogjában.

Végül Christina két hónap éhezés után kómába esett, és decemberben, 31 éves korában meghalt. A szerelmével végig barátságban maradtak.  „Mindig őrülten szerelmes voltam belé, és még mindig az vagyok” – vallotta be nemrég a fiú.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top