nlc.hu
Család
10 nő, akitől van mit tanulnunk

10 nő, akitől van mit tanulnunk

Mi nők, mindig is egymástól tanultunk a legtöbbet. Van jó néhány a nagy elődök között, akiktől soha el nem avuló tudást szereztünk.

10 nő, akitől van mit tanulnunkII. Erzsébet
Ki ő?
Az angolok némileg anakronisztikus társadalmi berendezkedésének egyik utolsó valódi bástyája, aki minél idősebb lesz, annál népszerűbb országában.
Mire tanít?
Túlragyogni ugyan nehéz a Diana-kaliberű nőket, de megközelíteni őket olykor éppen elegendő lehet.

10 nő, akitől van mit tanulnunkMadonna
Ki ő?
Szakmájának legszívósabb, leggátlástalanabb és maga mögött hagyott romhalmazokra soha vissza nem néző túlélője. Bármibe is bukik bele (és erre ugye számos példát tudnánk mondani), keljfeljancsit megszégyenítően pattan vissza a nyeregbe.
Mire tanít?
Közepes adottságokkal is elhitethetjük magunkról, hogy nincs nálunk jobb nő a Földön.

10 nő, akitől van mit tanulnunkHillary Clinton
Ki ő?
Ugyan nem az első nő, aki indult amerikai elnökválasztásokon, de az első, akinek esélye is volt a győzelemre.
Mire tanít?
Van élet a férj félrelépése után, sőt néha csak akkor kezdődik igazán.

 

10 nő, akitől van mit tanulnunkCoco Chanel
Ki ő?
Szikár nő, aki szikár szabású, de kényelmes kosztümökbe öltöztette a nőket, amikor már majdnem megfulladtak a fűzőikben, ezzel kikövezve az utat az örökös, rendületlen fogyókúrázásunknak.
Mire tanít?
Bár azt hirdette, hogy egy nő sosem lehet elég vékony és elég gazdag, végül azt tanultuk tőle, hogy egyszerű eszközökkel is tudunk csodásak lenni.

10 nő, akitől van mit tanulnunkHelen Keller
Ki ő?
Baloldali politikai aktivista, előadó, író, jótékony lélek, aki nemcsak azt az akadályt küzdötte le a diploma megszerzéséhez vezető úton, a maga korában, hogy nő, de azt is, hogy egy betegség miatt kiskorában elvesztette a hallását és a látását is.
Mire tanít?
Ha egy pillanatra is kifogásokat keresünk arra, hogy miért nem csinálunk valamit, kérjük meg igaz barátainkat, hogy addig üssék a fejünket palacsintasütővel, amíg eszünkbe nem jut Helen Keller.

10 nő, akitől van mit tanulnunkVictoria Beckham
Ki ő?
A legsemmilyenebb Spice Girl, aki diadalmasan betipegett a divatipar élvonalába, miközben a lábfeje ugyan tropára ment, viszont cserébe most már megengedheti magának, hogy egy csapat rabszolgával vitesse ki magát a WC-re, ha úgy tartja a kedve.
Mire tanít?
Még ha tehetséges nem feltétlen, kiemelkedően jó mindenki lehet valamiben.

10 nő, akitől van mit tanulnunkHófehérke
Ki ő?
A Darwin-díjas nő, aki beleharapott az almába, és belehalt. Ami pedig még rosszabb, hét törpével élt együtt, és mégis a királyfit választotta.
Mit tanít?
Ne legyünk szebbek anyánknál, de ha mégis azok vagyunk, távolítsuk el a lakásból a beszélő tükröket.

10 nő, akitől van mit tanulnunkJúlia Capulet
Ki ő?
Tizennégy éves lány, aki azzal járult hozzá a szerelemről alkotott képünkhöz, hogy forradalmian naiv módon meghalt érte.
Mire tanít?
Mindig vegyük komolyan kamaszlányunk kiborulásait, ha a szerelemre hivatkozik.


10 nő, akitől van mit tanulnunkTeréz anya
Ki ő?
Albán származású indiai állampolgár, a katolikus egyház Nobel-díjas „sztárja”, akiről a helyenként erkölcsi válságokkal küszködő klérus példát vehetne, mert annyit enyhített a világ terhein, hogy az valószínűleg a bolygónk súlyán is mérhető lenne.
Mire tanít?
Alázatra. És arra, hogy ha elég jók vagyunk dokumentált csodatételben, akár boldoggá is avathatnak.

10 nő, akitől van mit tanulnunkSissi császárné
Ki ő?
Anorexiás királynő, elhanyagolt feleség, kihasznált szerető és gyerekét elvesztő anya, akiből szépsége és különcsége miatt romantikus hősnő lett, akire kamaszlányok ezrei szerettek volna hasonlítani, amikor a szintén tragikus sorsú Romy Schneider játszotta filmben.
Mit tanít?
Van olyan, hogy minden arany, ami fénylik, de még ez sem garancia a boldogságra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top