Család

Jobban van a megvert tiszakécskei csecsemő

Már nem az intenzív osztályon kezelik azt a csecsemőt, akit két hete szállítottak kórházba Tiszakécskéről bántalmazás miatt életveszélyes állapotban. A gyanú szerint az édesanyja verte meg.
Gyerek, kórház, gyerekbántalmazás, Tiszakécske
Képünk illusztráció

Harmat György közleménye szerint az egy hónapos korában az intenzív osztályra felvett csecsemő állapota sokat javult, de még hosszas kórházi kezelésre lesz szüksége. A csecsemőt kórházi kezelése után áthelyezik az érvényes gyámügyi határozatban kijelölt intézménybe – közölte a főigazgató.
A kisfiút március 7-én súlyos koponya- és végtagsérülésekkel, valamint életveszélyes belső szervi sérülésekkel szállították kórházba, miután a tiszakécskei önkormányzat gyámügyi ügyintézője feltehetően bántalmazásból származó sérüléseket észlelt rajta.

A gyermeket egyedül nevelő, 22 éves anyát életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték. Értesüléseink szerint  a nő korábban is bántalmazás gyanújába keveredett másik gyermekével kapcsolatban: 2006-ban szintén egy hónapos kisfiát életveszélyes koponyasérüléssel szállították kórházba. A rendőrség akkor ismeretlen elkövető ellen indított eljárást, de végül az nem hozott eredményt, mert a nő és akkori élettársa tagadták, hogy bántották volna gyermeküket. Az MTI információi szerint a gyermekét egyedül nevelő anya ezúttal azt állítja, hogy véletlen baleset történt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top