Család

Felállt a tolószékből, hogy először táncolhasson a feleségével

Bár az orvosok azt mondták, nincs remény, balesete után 6 évvel lábra állt a gerincsérült férfi.

A 36 éves sportos, életerős Janne Kouri élete 2006-ban, egy nyári napon egy csapásra megváltozott. Barátaival röplabdázott a tengerparton, majd berohant a vízbe, hogy lehűtse magát, úszás közben azonban beverte a fejét egy sziklába, és nyaktól lefelé azonnal lebénult.

Bár a balesetet túlélte, a kórházban az orvosok közölték vele és barátnőjével, Susannel, hogy szinte semmi remény nincs arra, hogy valaha is újra lábra állhat. A férfi két hónapot töltött az intenzív osztályon, tüdőgyulladást kapott és kétszer közvetlen életveszélyben volt. „Többször is mondta nekem, hogy nem kell ezt csinálnod, nem kell itt lenned. Én viszont azt válaszoltam, hogy ameddig a szíved és a lelked ugyanaz, szeretni foglak” – idézte fel a tragikus időszakot Susan az ABC Newsnak. 

Nem adta fel 

A férfi nem adta fel, hogy csak azért is újra járni fog, Susan pedig körbeutazta az Egyesült Államokat, rehabilitációs lehetőségek után kutatva. Így talált rá a Louisville-ben praktizáló dr. Susan Harkemára, aki gerincsérültek százain segített már különleges módszerével. A pár Los Angelesből Louisville-be költözött, és Janne megkezdte a terápiát. 3 hónap kőkemény munka után jött az első eredmény: a férfi megmozdította az egyik lábujját. „Ekkor azt mondtam: Tudod mit? Tényleg van remény” – mesélte Kouri. 

„Hihetetlen nő és csodálatos feleség”

A pár a balesetet követő küzdelmes időszakban is összetartott, 2007-ben pedig úgy döntöttek, összeházasodnak. „Rengeteg mindent feláldozott, hogy velem lehessen. Sok kapcsolat tönkrement volna egy ilyen helyzetben. Hálás vagyok érte, hihetetlen nő és csodálatos feleség, létezni sem tudnék nélküle.”

A következő mérföldkő 2009 májusában érkezett el: Janne járógép segítségével fel tudott állni. „Ha valóban hiszel benne és minden egyes nap dolgozol érte, akkor meg lehet csinálni, amit elhatározol” – fogalmazott.

Az azóta eltelt közel 3 évben a férfi tovább küzdött, méghozzá eredménnyel: nemrégiben ugyanis sikerült már önállóan lábra állnia. „Mostantól a határ a csillagos ég. Egy nap újra rendesen járni fogok” – ígérte. Ez alkalomból meglepetéssel is készült a feleségének: amikor felemelkedett, megszólalt az a zene, amit az esküvőjükön játszottak, és bepótolták az elmaradt esküvői táncukat. Nézd meg a riportot, az első közös tánc 4:50-nél látható:

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top