Család

MoKi megérkezett!

Jótékonysági aukcióval, családi nappal és országos rajzversennyel indult itthon a MobileKids program.

MoKi megérkezett! A www.kozlekedjbiztonsagosan.hu weboldal startjával Magyarországon is elindul a Daimler AG 4-10 éves gyermekeket megcélzó közlekedésbiztonsági programja, a MobileKids.

A külföldön már sikeres program hazai alapítója a Mercedes-Benz Hungária Kft., illetve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, szakmai támogatója pedig az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága.

A Daimler AG által 2001-ben életre hívott MoKi program célja, hogy világszerte játékos és szórakoztató módon tegye fogékonnyá a négy-tíz éves korosztályt a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdéseire. A program szakmai hátterének kidolgozásában és továbbfejlesztésében elismert nemzetközi közlekedési szakemberek és pedagógusok vettek és vesznek részt.

„Az automobil feltalálójaként számunkra kiemelten fontos a balesetmentes autózás, és nem csak az autókban ülőkre, hanem minden, a közlekedésben résztvevő emberre gondolunk. Különösképpen kötelességünk a gyermekek védelme.”mondta Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezetője.

MoKi-val, a MobileKids kabalafigurájával elsőként április 1-jén, a Csodák Palotájában megrendezett közlekedésbiztonsági napon találkozhattak a gyerekek, maga a program pedig egy jótékony célú árveréssel indul. A Mercedes-Benz az első Kecskeméten gyártott és értékesítésre szánt Mercedes-Benz B-osztály aukciójából befolyó összeggel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját támogatja.
A jótékonysági aukció április 1-jén indult és április 21-ig tart. Az 1 Ft-ról induló licit aktuális állását a Vatera aukciós portál www.vatera.hu/elsomercedes  oldalán tekinthetik meg az érdeklődők.

MoKi megérkezett!

A jótékonysági árveréssel egy időben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és partnerei, a Mercedes-Benz, valamint az ORFK-OBB közös, közlekedésbiztonsági témájú rajzpályázatot is hirdet 4-14 év közötti óvodás és általános iskolás diákok részére. A pályázat részleteiről a www.kozlekedjbiztonsagosan.hu/rajzpalyazat/ oldalon olvashatnak.MoKi megérkezett!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top