Család

Kirúgták a tanárnőt, mert terhes

A házasság előtti szexszel hozott szégyent az intézményre – az egyházi iskola igazgatója szerint.

Kirúgták a tanárnőt, mert terhesEgy amerikai tanítónő két hónappal az esküvője után jelentette be az iskola igazgatójának, hogy terhes, mire az egyházi iskola vezetője azonnal kirúgta – írja a Huffington Post. A leendő anyuka persze beperelte az iskolát, mivel szerinte ez diszkriminációnak minősül. A bíróság már évek óta rágódik az ügyön, mert nem tudják megállapítani, pontosan mi is állt a kirúgás hátterében.

Az iskola ugyanis azt állítja, hogy nem azért váltak meg tőle, mert a terhessége és a helyettesítése problémát jelentene számukra, hanem azért, mert a gyerek még a házasság előtt fogant. Így a tanárnő nem felelt meg annak az elvárásnak, hogy a viselkedésével és az életével példát mutasson a gyerekeknek, bár a házasságon kívüli szexet konkrétan nem tiltja a szabályzatuk.

Erre a tanárnő azzal vágott vissza, hogy bezzeg a férfi tanerőt nem kérdezték ki arról, kivel és milyen keretek között éltek szexuális életet. Az kilátásai mégsem biztatóak, ugyanis az amerikai bírósági gyakorlat szerint az egyházi intézmények a vallási szabadság nevében mentesülhetnek a diszkriminációellenes törvények betartása alól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top