Család

Kisbabáját mentette a rákos kismama

A betegség annyira elterjedt a szervezetében a terhesség alatt, hogy nem érheti meg a kislánya felnövését. Mégis az ő életét választotta.

forrás: Daily Mail
Forrás: Daily Mail

A terhessége hatodik hónapjában tudta meg egy brit anyuka, hogy a reggelente rátörő hányingere egyáltalán nem természetes, ugyanis bélrákot állapítottak meg nála, írja a Daily Mail. Az orvosok azt mondták neki, hogy a terhességgel járó hormonváltozások miatt gyorsabban nő a daganat, ezért csak két héttel halaszthatják el a kemoterápiás kezelést, különben túl késő lesz.

Emiatt Polly nevű kislánya császármetszéssel született meg 27 hetesen, alig egykilós súllyal, de ő szerencsésen túlélte a megpróbáltatást, és folyamatosan erősödik. Az anyukával viszont azt a tragikus hírt közölték az orvosok, hogy daganat időközben átterjedt a hasnyálmirigyére, a tüdejére és a nyakára, ezért már nem tudnak rajta segíteni. Azt orvosok mindössze huszonöt hasonló esetről tudnak világszerte, amikor ilyen gyorsan ennyire sok áttét keletkezett valakinél.

„Nagyon nehéz beletörődnöm – mondta az anyuka. – A helyzet borzasztóan megviseli a férjemet is, akinek most meg kell birkóznia a gondolattal, hogy nélkülem kell élnie, és talán egyedülálló apaként kell felnevelnie Pollyt.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top