Család

Új módszer: még öregebben szülhetnek a nők

A biológiai órát lassítja az a technika, amivel a terhesség jó pár évvel kitolható.
Időben...
Időben…

A jövőben semmi akadálya nem lesz annak, hogy a nők kitolják a szülés időpontját, mégpedig úgy, hogy petefészkük egy részét lefagyasztatják. A petefészekszövet-fagyasztást a legtermékenyebb időszakban kell elvégeztetni, a beültetést pedig akkor kell kérni, ha alkalmas az idő a gyermekvállalásra, írja az angol nyelvű hírportál, a Telegraph

A szolgáltatás eddig csak az USA-ban, Dániában, Belgiumban volt elérhető, de hamarosan Angliában is elindul. Eddig csak 19 baba született így, többségük rákbeteg nőtől, akik a kemoterápia elől így akarták megmenteni petesejtjeiket. Maga a beavatkozás azonban nem két forint, Angliában 16 ezer fontot (kb. 6 millió forint) kérnek érte, de hatékonyabb megoldásnak tartják, mint a petesejtfagyasztást; az eltávolított szövet ugyanis körülbelül 60 ezer petesejtet is tartalmazhat. Ezt folyékony nitrogénben, mínusz 190 fokon tárolják, majd a kívánt pillanatban újra beültetik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top