Család

Textilből is a legjobbat!

Szülőként, anyaként gyermekeinknek a legjobbat szeretnénk, egészséges és tápláló ételeket, kiváló oktatást és élhető környezetet kívánunk biztosítani felnövésükhöz.

De vajon azt tudjuk, hogy a csemeténk által viselt ruhanemű nem káros-e hosszú távon az egészségre vagy a környezetre? A biztonságos, bőrbarát és ökológiai szempontból kifogástalan textiláru kiválasztásában segít az ALDI, amely 2008-as magyarországi nyitása óta szinte kizárólag Oeko-Tex® minősítéssel ellátott ruhaneműket kínál vásárlói számára. Mi is az Oeko-Tex®?

Textilből is a legjobbat

 

Textilből is a legjobbatEzt az egységes vizsgálati és tanúsítási rendszert az Osztrák Textil-Kutatóintézet (ÖTI), a Svájci Textilipari Kutatóintézet és a német Hohenstein Kutatóintézet hozta létre 1992-ben azzal a céllal, hogy a vásárlók számára megbízható védjegyet, a textil- és ruhagyártók részére pedig az ártalmas anyagok megítéléséhez egységes biztonsági mértékrendszert hozzanak létre.

Az ezzel a védjeggyel ellátott áruk humánökológiai szempontból kifogástalanok, hiszen a textilt nyers, félkész és késztermék formájában a feldolgozás minden szakaszában független intézetek vizsgálják és tanúsítják, így nem kaphatja meg a minősítést az a termék vagy vállalat, amelyik a határértéknél nagyobb mértékben alkalmaz kemikáliákat, festékanyagokat.

A textileket laboratóriumokban a törvényi előírás feletti paraméterre kiterjedően vizsgálják meg, jelenleg pedig több mint 90 országból 9500 feletti számú textil- és ruhagyártó rendelkezik a textillánc minden területéről az Oeko-Tex® Standard 100 tanúsítvánnyal.

Textilből is a legjobbat

Az ALDI nem csupán bőrbarát textilekkel, hanem páratlan pénzvisszafizetési garanciával is segíti a családok vásárlási döntéseit. Előfordulhat ugyanis, hogy egy termék csak a vásárláskor tetszik, ám nem illik a családi gardróbba, vagy nem nyeri el a vásárló maradéktalan tetszését. Az áruházlánc ilyen esetekben a 12 500 forintnál olcsóbb termékeket időkorlátozás nélkül visszavásárolja, az ennél drágább áruk esetében két hónapig téríti vissza a vételárat. A vásárlónak elég csak a terméket a vásárlást igazoló számlával az országszerte 78 helyen megtalálható bármelyik ALDI-üzletbe elvinni és az ALDI visszavásárolja az inget, pólót, pulóvert. 

Győződjön meg Ön is személyesen az ALDI-minőségről és próbálja ki kockázatmentesen az ALDI-ban kapható textiltermékeket!

További információk!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top