Család

Csak kordon mögül nézhetik a mászókájukat az óvodások

Játszótér nélkül maradt egy szegedi óvoda, mert nem feleltek meg a játékok az uniós szabványoknak. Az önkormányzat egyelőre nem tud újakat venni, ezért a szülők gyűjtésbe kezdtek.

Csak kordon mögül nézhetik a mászókájukat az óvodások

Furcsa helyzet alakult ki egy szegedi óvodában: a gyerekeket kiviszik játszani az udvarra, ám nincs mivel… „Egy kordonnal le vannak kerítve a játékok, a csúszda és a mászóka is – mondta a Nők Lapja Cafénak Harmat Erika, az önkormányzati fenntartású  szegedi Földmíves utcai Óvoda vezetője. – Azért ne azt képzelje, hogy a gyerekek vigyázzban állnak az udvaron. Tudnak homokozni, meg fogócskázni – az óvónéniknek kreatívnak kell lenni” – teszi hozzá az óvodavezető, aki azt is elmondta, hogy ígéretet kaptak, hogy pár hónap múlva lesz pénze az önkormányzatnak az uniós szabványnak is megfelelő játszótérre.  „Addig is a szülők türelmét kértem” – mondja Harmat Erika.

Lénárt Balázsnak két kislánya van, az egyikük ebbe az óvodába jár, ezért kezdett az apuka gyűjtésbe. „Ha egy rendesen összerakott, minden engedéllyel rendelkező játszóteret szeretnénk, az több millióba kerülne, azt nem tudnánk összeadni, ezért egy ideiglenes megoldást találtam ki – mondja Balázs a Nők Lapja Cafénak. – Találtam a neten egy olyan műanyag részekből összerakható játékot, amihez engedély sem kell – ezekből az elemekből 500-600 ezer forint lenne egy jó kis játszóteret összehozni az óvoda udvarára.” Az apuka cége honlapján keresztül próbál segítséget kérni a szülőktől és a céges partnereitől. „Pár napja tettem fel, hogy melyik elem mennyibe kerül, azóta annyi felajánlás érkezett, hogy a játszótér harmadát már meg tudnánk venni” – lelkendezik a gyűjtést kezdeményező édesapa.

„Több helyről kaptunk ígéretet – teszi hozzá – arra, hogy később lesz pénz, de ígéretekkel nem tudnak a gyerekek játszani. Az ideiglenes játszótér addig állna az udvaron, amíg az önkormányzatnak lesz pénze »rendes« játékokat venni, utána a műanyag elemeket kölcsönadnánk másik óvodáknak, mert Szegeden többen is járnak hasonló cipőben, igaz, csak nálunk minősítették az összes játékot életveszélyesnek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top