Család

Beteg gyerekeknek gyűjt játékokat a Telekom a Gyerek Szigeten

Majd 50 kg játékot ajánlottak fel a Gyerek Sziget első hétvégéjének kis látogatói

Beteg gyerekeknek gyűjt játékokat a Telekom a Gyerek SzigetenA Telekom az idei Gyerek Szigeten is folytatja azt az immáron hagyományosnak mondható akcióját, amelynek során játékokat gyűjtenek rászoruló gyermekek számára. A  fiók mélyén vagy a kamrában szomorkodó régi, de még jó állapotú játékok újra örömet szerezhetnek  más gyerekeknek, ezért „Jótékony játékok!” címmel a Telekom ismét meghirdeti a használtjáték-gyűjtő akciót. A gyerekek elhozhatják már nem használt, de még jó állapotú játékaikat. Az összegyűlt játékokat a Kórházpedagógusok Egyesülete számára gyűjtik, akik az ország nyolc nagyvárosában foglalkoznak beteg gyermekekkel gyermekonkológiai központokban, valamint más területeken is, köztük gyermekpszichiátriákon, sebészeteken.  A felajánlások felhasználása kétféleképpen történik; egy részük, a plüssök, mesekönyvek, egyéb kisméretű játékok, közvetlenül a beteg gyermekekhez jutnak bátorító céllal (műtétek, nagyobb, félelmet keltő beavatkozások előtt vagy után), vagy vigasztalásképpen olyan gyerekekhez kerülnek, akikkel nem tudnak a kórházban tartózkodni szüleik.

A játékok másik része a kórház-pedagógiai munkát gazdagítja majd, erre a célra különböző festékeket (tempera, üveg, akril), gyöngyöket, színes ceruzákat, famentes rajzlapokat,  mesekönyveket, fejlesztő-, illetve társasjátékokat gyűjtenek a 0–18 éves korosztály számára. A kórházi higiénés körülmények szigorúsága miatt csak kifejezetten jó állapotú felajánlásokat várnak a szervezők.  A játékokat a Gyerek Sziget  bejáratánál  elhelyezett  üvegfalú Játékgyűjtőben lehet leadni. A szervezők három hétvégén (június 9–10., 16–17. és 23–24.) várják az adományokat. A hivatalos átadásra  a Gyerek Sziget zárónapján kerül majd sor a Nagyszínpadon.

 

———–

A Telekom „hello holnap! liget” névre keresztelt több mint 400 nm-es területen környezettudatos játékokkal, vetélkedővel, illetve ebben a témában nyújtott élményekkel várja a kicsiket az idei Gyerek Szigeten. Játékos programok, feladatok és kiállítás az újrahasznosítás és az újraalkotás szellemében. A részletes programokról a www.gyereksziget.hu vagy a hello holnap! Facebook-oldalán (www.facebook.com/hello.holnap) tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top